По думите ѝ идеите на ПП-ДБ са извън обявения предмет

...
По думите ѝ идеите на ПП-ДБ са извън обявения предмет
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Механизмът за разследване на главния прокурор не става за нищо

По думите ѝ концепциите на ПП-ДБ са отвън оповестения предмет на промени, които касаят правосъдната система.

" Единственото съответно е по какъв начин мандатът на основния прокурор да бъде скъсен от 7 на 5 години. Всичко останало, което се стартира, е отклоняващо вниманието и много противоречиво ", добави Дончева.

По думите ѝ механизмът за следствие на основния прокурор " не става за нищо ". Според нея съдиите, прокурорите и следствията имат потребност от самостоятелност при взимане на решения по преписките си.

" Те също се стремят към това и в случай че има опасения от едно огромно конституционно решение да извадим прокуратурата от правосъдната система и да я създадем независим орган, което би било същинската промяна, те се притесняват и главната база на тяхната опозиция е страхът да не бъдат политически подчинени ", сподели още Дончева.

По думите ѝ би трябвало да има мандатност на кметовете, а тематиката със служебните кабинета разяснява по този начин:

" Ако не желаеме служебно държавно управление, топката е в Народното събрание. Нека парламентарно показаните политически сили да предложат повече старания на още едно учредения, както поставиха старания да бъде извадено килимчето от под краката на президента, и да кажат " Ние дефинираме държавното управление, това са разпоредбите " ", сподели Дончева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР