По думите й тези инциденти са дежа вю, а това

...
По думите й тези инциденти са дежа вю, а това
Коментари Харесай

Как Да Предотвратим Кошмарните Инциденти С Асансьори, Които Постоянно Се Случват У Нас

По думите й тези произшествия са дежа вю, а това е " меко казано тревожно ".

Фролошка има вяра, че институциите ще се вслушат в ограниченията, за които упорства фондацията и настояването им ще бъде посрещнато с експертно схващане.

От фондацията упорстват за по-висока степен на подготовка на надзорните органи, които би трябвало да познават и нормативната уредба. Във всички асансьори в болнични или публични здания да се инсталират устройства за надзор на товара, както и спомагателни порти на асансьорите, които да лимитират площта на кабината.

По думите й сумата за осъществяването на изброените ограничения е към 400 лв..

Предлага се също обозначаване на асансьорите в болничните заведения, както и обезпечаване на разположение, което да управлява какъв брой хора мога да влязат в асансьора.

Нужно е и съответно законодателство и контролни механизми, посредством които притежатели на асансьорни уреди да подходят по-отговорно към поддръжката на техническия контрол на оборудването. От фондацията считат и че тъкмо институциите, които се занимават с контрола върху асансьорите, не познават нормативната уредба и не са наясно със стандартите, които работят до сегашния миг.

Георги Леков, юрист на Емануела Фролошка, показа статистика, съгласно която през 2017 година в България има 120 000 функциониращи асансьори, като ¾ от тях са създадени в държавния цех за асансьори. Тези ¾ от асансьорите са създадени по технология от предишния век.

Той съобщи, че множеството асансьори в България са основани без кабинна врата, липсва устройство за надзор на товара, износени са им бутоните и асансьорното въже, не е положително изравняването на етажните площадки и други. По думите Леков голям % от асансьорите не дават отговор на европейските стандарти.

Според Адвокат Венета Владимирова последният случай с асансьора с болничното заведение във Варна е бил могъл да бъде предотвратен, в случай че е имало устройство за надзор над товара.

Владимирова смята, че макар несъгласията, които съществуват в нормативната уредба, в случай че инспекциите за държавен и механически контрол са на мястото си, те биха могли да предотвратят значителен брой произшествия. По думите й надзорните компании си затварят очите.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР