По думите на Тодор Тодоров от 2020 година живеем в

...
По думите на Тодор Тодоров от 2020 година живеем в
Коментари Харесай

Тодор Тодоров: Проблемът с психичното здраве на българите е доста сериозен

По думите на Тодор Тодоров от 2020 година живеем в непрекъсната рецесия, война инфлация, коронавирус и това малко или доста се отразява на хората

" В България не се обръща задоволително внимание на психологичното здраве на индивида. “ Това сподели престъпният психолог Тодор Тодоров за. Повод за диалога бяха зачестилите случаи на убийства с претекст ревнивост.

" В последните години, изключително от 2020 година насам СЗО излиза с данни, че много съществено се е влошило психологичното здраве при хората “. Според Тодоров у нас подобен вид случаи биват единствено регистрирани и коментирани, само че не се работи задълбочено по казуса.

Относно версията за убитата майка и дали е допустимо да е била отвлечена, престъпният психолог сподели, че по-скоро става дума за преднамерено ликвидиране като след недоразумение нейният мъж избира да я умъртви.

" Случаите са много повече и най-вероятно ще продължат да се случват тези неща. Проблемът с отчуждението и психологичното здраве на хората е много сериозен. “ По думите на Тодор Тодоров от 2020 година живеем в непрекъсната рецесия, война инфлация, коронавирус и това малко или доста се отразява на хората.

" Темата се неглижира на фона на всички останали злободневни тематики и я означаваме единствено когато се случи нещо съдбовно и няма какво да се направи повече. “В България на психологичното здраве се обръща незадоволително внимание “, уточни Тодоров.

Според престъпният психолог всичко стартира от най-ранна детска възраст и от фамилията. " Много дами, жертви на домашно принуждение, мълчат до момента в който не се случи нещо съдбовно. Отношението към тези неща би трябвало да се промени, а това става с обучение, образование, образование. В България 30 години няма регулация на специалността психолог и това също е доста сериозен проблем. “

Тодор Тодоров добави, че хората, които имат по-ниски приходи би трябвало да могат да употребяват услугата " психолог “ по Здравна каса, което ще я направи доста по-достъпна.

Запитан по какъв начин може една жена да разбере, че сътрудникът ѝ е кадърен на подобен вид брутално принуждение, престъпният психолог изясни, че в никакъв случай не се случва от през днешния ден. " Винаги преди този момент има месеци, години на викове, кавги, ограничаване на свободата на персоналния избор и в един миг стигат до връхната си точка ", сподели още Тодор Тодоров.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР