По думите на Петров коалицията ГЕРБ-СДС-ПП-ДБ не спира да нарушава

...
По думите на Петров коалицията ГЕРБ-СДС-ПП-ДБ не спира да нарушава
Коментари Харесай

ИТН и Възраждане ще оспорват поредица от приети закони с искове до КС

По думите на Петров обединението ГЕРБ-СДС-ПП-ДБ не стопира да нарушава Конституцията, законодателството и правилника за работа на Народното събрание. Поредното доказателство било включването в днешната стратегия на законопроект за промени на към този момент признатите промени в Конституцията.

Тези промени бяха импортирани оня ден, през вчерашния ден експресно бяха прегледани от правната комисия и през днешния ден - в пленарната зала, ние от " Възраждане " и Има Такъв Народ сме срещу тази процедура на ГЕРБ,ПП-ДБ и Движение за права и свободи да нарушават Конституцията, акцентира Петров. Затова и двете опозиционни сили стартират поредност от претенции към Конституционен съд за оповестяване на противоконституционност на законите, които считат, че са признати в нарушаване на главния закон. Първото искане, което след минути ще внесем, засяга приемането на две четения в едно пленарно съвещание на законопроекти, макар че народни представители са декларирали, че сред двете гласувания ще създадат оферти по текстовете, обясни Петър Петров. Но, добави той, обединението прави всичко, с цел да прокара това, което желае, даже да нарушава Конституцията. Пореден образец ще видите в този момент, когато измененията на измененията в главния закон, с които " сглобката " е решила да " възкреси " Висшия правосъден съвет, колегиите към него и пленума за неустановен интервал, ще бъдат прегледани в пленарната зала, обясни депутатът от " Възраждане ", като разгласи в задатък, че тези текстове двете обединения ще нападат в Конституционен съд.

Пожелаха си нови хора в Конституционен съд, техни, в този момент ние ще им намерим работа, на собствен ред уточни и ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

По думите му всяко едно противоконституционно, съгласно тях, деяние на ръководещата " сглобка " ще отива в Конституционен съд за решение. Не, тъй като ние от опозицията желаеме да се заяждаме, а тъй като ръководещите непрестанно нарушават главния закон, изясни Йорданов. По думите му Десислава Атанасова и Борислав Белазелков въобще не е трябвали да стават конституционни съдии, те са политически назначения. Ако Борисов се обади на Атанасова, тя ще каже най-после това, което е споделил той, акцентира ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ.

За убийството нощес на Марин Божанов разяснява, че страната е залята от престъпност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР