По думите на Иван Демерджиев израелският експерт е пристигнал в

...
По думите на Иван Демерджиев израелският експерт е пристигнал в
Коментари Харесай

Главният прокурор е пътувал само с гардовете на НСО при опита за атентат


По думите на Иван Демерджиев израелският специалист е дошъл в дни на гърмежа

Не имало членове на фамилията на Иван Гешев по време на атентата против него на 1 май. Това разгласи по време на чуването в Народното събрание вътрешния министър Иван Демерджиев. Главният прокурор е пътувам самичък с самичък с назначената му защита от НСО.

„ Маршрутът, по който се е движел Гешев, е бил един нормален маршрут за него, неведнъж е минавал по него “, добави Демерджиев.

Той даде повече детайлности и за вредите върху автомобила след гърмежа.

„ Лично видях автомобилът потърпевш от гърмежа - има незначителни вреди по него, които се показват в дупка в единия фар и навлизане на сачма от рикошет в него, няма никакви други вреди. Видът на взривното устройство не разрешава ударната вълна или парчета да обхванат в купето на този брониран автомобил. Това е кола с най-висока степен на сигурност, от тези, с които разполага страната. По-защитен е от този на президента “, заяви той.

Относно наличието на израелския специалист на мястото на офанзивата, вътрешният министър оповести, че той е бил заведен там от следователите.

„ Този човек е дошъл в същия ден на гърмежа. Данни в какво качество и какво е правил, би трябвало да ви отговори наблюдаващия прокурор или следователите “, разясни Демерджиев.

Той заяви, че експетъртът е дошъл час и половина преди гърмежа като уточни, че не желае да прави спекулации. 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР