По думите на говорител на Виенската служба за противопожарната безопасност

...
По думите на говорител на Виенската служба за противопожарната безопасност
Коментари Харесай

Палеж на еврейското гробище във Виена, изрисуваха обредната зала със свастики

По думите на представител на Виенската работа за противопожарната сигурност пристигналите по сигнал към 20 пожарникари са овладели пламъците.

Председателят на еврейската общественост в Австрия заяви, че е опожарено фоайето на залата за церемонии. Материалните вреди са обилни, само че няма потърпевши лица.

Кметът на Виена Михаел Лудвиг е изразил в обществените мрежи дълбоката си мъка от случилото се: " Мирното и учредено на почитание общуване е висш приоритет в нашия град. Наше историческо обвързване е да пазим еврейския живот и еврейските институции. "

Австрийският канцлер Карл Нехамер е декларирал в Екс: " Най-остро съдя атентата на еврейското гробище във Виена . Антисемитизмът няма място в нашето общество и против него ще се води битка с всички политически и юридически средства. Надявам се, че причинителите ще бъдат открити бързо. "

Вицеканцлерът Вернер Коглер също е коментирал случая: " Антисемитският палеж на централните гробища е още един акт на изцяло неприемлива експанзия против сигурността на живота на евреите в Австрия ", осъждайки най-остро случилото се, Коглер е призовал проверяващите органи да открият бързо причинителите и да ги изправят пред съда. " Заедно ние ще се опълчим против тези отвратителни закани против еврейската просвета и ще пазим живота на евреите в Австрия ", е декларирал вицеканцлерът, представен от медиите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР