По думите му за свидетелства за правоуправление си плащат дори

...
По думите му за свидетелства за правоуправление си плащат дори
Коментари Харесай

Уволнен шеф от ДАИ: Книжки се купуват за 3000-5000 лв.

По думите му за свидетелства за правоуправление си заплащат даже необразовани хора, които не познават знаците.

Вчера Димитров взе участие в брифинг на Българска социалистическа партия, на който съобщи, че е уволнен, тъй като подавал сигнали до институциите за тази корупция.

"От през днешния ден към този момент не съм шеф на регионалния отдел в София, тъй като ме уволниха. Истинската причина е затуй, че се боря против корупцията и продажбата на шофьорски книжки ", съобщи той.

Тази заран в ефира на bTV някогашният към този момент шеф на ДАИ добави:

"Уволниха ме, тъй като съм неуместен, това е персонално отношение на господин Московски (министърът на превоза Ивайло Московски - б.р.) ".

Димитров акцентира, че повода за отстраняването му били сигнали за продажба на книжки, с помощта на които предходната година бяха задържани 12 чиновници на ДАИ. Заключението на прокуратурата беше, че става въпрос за незаконна група за продажба на книжки, напомни той.

По думите му още през юни предходната година пробвали да го принудят да подаде молба за овакантяване, само че той отказал. След това излязъл в болнични. Именно обстоятелството, че седем месеца е бил в болнични беше бележит като претекст за отстраняването му от министър Московски.

Съвсем друга причина за уволнението заяви министър Ивайло Московски.

Още през вчерашния ден той цитира претекстовете на дисциплинарна комисия от петима души за освобождението на Димитров:

"Това е писмо от Министерството на здравеопазването, с което ни споделят, че той е показал подправен болничен лист, с цел да го няма 7 месеца на работа ".

Московски акцентира, че Димитров по този начин и не се явил пред комисията.

Самият той съобщи през днешния ден, че е правил доста опити да беседва персонално с министъра, само че той отказал.

"Имам подозрения за политически чадър над избрани хора, само че не мога да го кажа, тъй като ще ме съдят ", сподели още уволненият.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР