По думите му следващия понеделник Мария Габриел ще е готова

...
По думите му следващия понеделник Мария Габриел ще е готова
Коментари Харесай

Денков: Разговарях с Мария Габриел, готови сме да влезем в преговори

По думите му идващия понеделник Мария Габриел ще е подготвена с оценката на изпълненото от кабинета до момента.

" Ще имаме опция като се върне от пътешестване, да обсъдим състава на Министерския съвет, след което да продължим полемиката с водачите. Когато се влезе в договаряния, ще се обсъдят разнообразни разновидности и се търси уместно решение за всички, уточни Денков.

По думите му в оферти от ПП-ДБ меморандум се слагат кардинални въпроси.

" Предлагат се ясни механизми, по които да се подберат хора с качества и в същото време да е ясно кой носи политическата отговорност. Това не е търговия, а са обществени и транспарантни процеси ", добави той.

Управленската стратегия е до края на 2024 година, и е естествено тя да бъде актуализирана, а министрите да бъдат подбрани по този начин, че да могат да я изпълнят, разяснява още министър председателят.

Според Николай Денков, с цел да съществува държавно управление и парламент, то би трябвало да се извършва това, за което сме се разбрали в програмата.

Според него главните компликации ще бъдат в Народното събрание. Определи размяната на реплики в Народното събрание като " явно съгласие сред ГЕРБ и Движение за права и свободи " и уточни, че от тези две партии зависи дали ще отидем на нови избори.

" При съставянето на държавното управление говорихме за ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Това, че по някаква причина господин Борисов непрекъснато принуждава Движение за права и свободи към съответните решения - той по този начин си е решил ".

Следващият стадий от управническата стратегия включва запълване на съставите на Антикорупционната комисия, Висшия правосъден съвет, Висшия прокурорски съвет и основните регулатори с изтекли мандати.

Николай Денков отхвърли да разяснява извикването на съветския дипломат Митрофанова във Външно министерство. Заяви, че поддръжката за Украйна би трябвало да продължи.

" Украйна сега се бие на фронта, с цел да отбрани полезностите, правилата и метода на живот, който всички ние познаваме в България. Ако Украйна загуби заплахата спорът да се трансферира в прилежащи страни, е изцяло действителна ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР