По думите му президентът няма срок, в който да връчи

...
По думите му президентът няма срок, в който да връчи
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Надали ще има революционна промяна в състава на ка...

По думите му президентът няма период, в който да връчи този мандат.

 

" Негово персонално решение е по кое време ще стартира тази процедура. Аз персонално се колебая, че има 100% съгласие. Струва ми се, че и в двете групи към този момент има чувството за консенсус. Но тук има един доста сериозен препъникамък. Преди всякакво разискване за регулаторите, в последна сметка първият въпрос, който ще сътвори избрани несъгласия, ще бъде точно съставът на Министерския съвет. Това съдружно съглашение стъпва в голяма степен на меморандума на ПП-ДБ ", посочи експертът.

Относно националното заседание на ГЕРБ, специалистът сподели следното:

 

" Това беше връчване на мандат, искане на мандат за договаряния. Това, което прави усещане най-много в оферти текст е, че мъчно има причини той да не бъде признат. Най-чувствителните точки, които биха могли да провокират напрежение, са ясни. Говори се за споделена отговорност в ръководството. Според мен е оставена доста необятна врата от страна на ГЕРБ да се обере напрежението ", счита той.

Според него меморандумът, който ПП-ДБ предложиха преди седмица, е фактическо съдружно съглашение.

Социологът Юрий Асланов от своя страна сподели, че в случай че нещо е добре съединено, то може елементарно да бъде разглобено.

 

" Трудно ми е да допускам, че няма да оцелее това болшинство и се движим към предварителни избори. Имаме здрава заварка на ползи. Ясно е, че от самото битие на държавното управление имаше проблеми. Моментът на ротацията ще бъде сериозен за ръководещите ", означи той.

 

Журналистът Веселин Стойнев пък показа, че ПП-ДБ държат на регулаторните органи на първи проект.

" ГЕРБ държи на първи проект да са министрите. Това като че ли отсрочва въпроса по какъв начин тъкмо ще се избират регулаторните органи. Другото главно разминаване - ПП-ДБ в техния меморандум съвсем поименно изключват Движение за права и свободи в регулаторните органи, а ГЕРБ ги включват. Във разновидността на ПП-ДБ концепцията да няма плаващи болшинства означаваше ГЕРБ и ПП-ДБ да могат да поемат съответната отговорност. Това е и опция представители на Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ по същия метод да вземат участие, минаващи под квотата на една от двете обединения. Тези тънки моменти сигурно занапред ще се уточняват ", добави експертът.

 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР