По думите му първата цел е да се успокои ситуацията

...
По думите му първата цел е да се успокои ситуацията
Коментари Харесай

Томислав Дончев С Изключително Важно Много Важно Изявление За Цяла България!

По думите му първата цел е да се успокои обстановката и да се вкара ред на територията на общината. " Илюзия е, че откакто това се случи, ще продължим както досега ", безапелационен бе вицепремиерът.

" Полицията и жандармерията не са тук да пазят една част от обществото от друга част от обществото. Те са тук, с цел да пазят публичния ред. Ще заставам толкоз, колкото е належащо ", зарече се вицепремиерът.

" Гневът на хората е обективен ", посочи Дончев. " Хората са гневни от чувството на някои групи в обществото, че имат повече права от другите, от злоупотребите със обществени заплащания. Затова трябват ограничения, незабавно след въдворяването на мира на територията на общината, а може и преди този момент. Някои от тях към този момент са планувани, те са в ход ", разяснява той.

Той призна, че има проблем със събирането на санкции, имало случаи на санкции от над 10 хиляди лева

По въпроса за фамилните помощи Дончев сподели, че въпросът се преглежда в Народното събрание.

Арестите - какъв брой са и защо

Четирима души са арестувани след снощния 4-часов митинг в Габрово. Това заяви на изключителния брифинг основен комисар Христо Терзийски, шеф на основна дирекция " Национална полиция ".

" В централната градска част хората се бяха разделили на три лъча. Така се обособиха групи от млади жители - на възраст сред 20 и 25 години, които към 21-21.30 часа започнаха дейности, с които нарушаваха публичния ред ", изясни той, представен от Нова.

Терзийски добави, че против три от арестуваните лица ще бъдат формирани досъдебни производства. Докладвани са на дежурен прокурор в Районната прокуратура в Габрово. Четвъртият е арестуван поради липса на персонални документи.

" Около 23.30 ч. са арестувани четири лица за инспекция за зародил пожар в покривна структура на необитаема сграда. По този случай също ще бъде формирано досъдебно произвеждане. Извършен е оглед на мястото на престъплението тази заран ", съобщи още Терзийски.

Виновни ли са общинските управляващи

Извършват се всеобщи инспекции по адрес на регистрация, които ще продължат безсрочно, съобщи по време на брифинга кметът на Габрово Таня Христова. Тя предложи законодателна смяна, която да разреши да се постановат административни санкции, полагане на насилствен труд, с които да се размени глобата санкция.

Държавата би трябвало да ни даде задоволително пълномощия, с цел да можем ние освен да установяваме проблеми, само че и да имаме и контролни функционалности. Това сподели пред БНР Силвия Георгиева - изпълнителен шеф на Националното съдружие на общините (НСОРБ), по отношение на напрежението в Габрово.

" Общината няма съвсем никакви механизми да реагира - нито да задържи извършител, нито даже да му изиска персонална карта. Не можем да вършим сами инспекции даже за адресна регистрация, без на тези инспекции да участва служител на реда. Нашите чиновници нямат право да изискват персонални документи. Нямаме такава общинска полиция, каквато има в множеството западни страни и други европейски страни ", изясни Георгиева.

По въпроса за самонастаняването още веднъж имаме лимитирани пълномощия, означи тя. " Не одобряваме сходни упреци, че гледаме обстановката в профил ", безапелационна е Георгиева.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР