По думите му България трябва да работи за развитие на

...
По думите му България трябва да работи за развитие на
Коментари Харесай

Премиерът Денков: Два проблема ни пречат - липсата на върховенство на закона и сантиментите към източните ...

По думите му България би трябвало да работи за развиване на стопанската система си, макар че е дребна страна.

 

" Нашата страна е прекомерно дребна, с цел да бъде конкурентна на огромните райони. За страдание това, което виждаме, е, че има две съществени спънки - съществуващите проблеми с върховенството на закона. Вторият проблем е незадоволителна позиция за интеграция към НАТО и Запада и някои сантименти на източните ни съседи. Тези проблеми би трябвало да бъдат обсъждани дружно ", уточни той.

 

Премиерът сподели още, че ще бъдат построени два нови реактора в АЕЦ " Козлодуй ", както и ще бъдат затворени мините и централите в " Марица изток ".

 

" Само преди 4 години бизнес водачите на целия свят се състезаваха в това по какъв начин да усъвършенстват процесите си, употребявайки организацията на стопанската система. Европейски и американски компании изнасяха производства в Китай, китайски компании купуваха европейски и американски компании, всеки се опитваше да усъвършенства производството, логистиката, услугите, по метод, който беше предначертан. Тези четири години наподобяват толкоз надалеч от сегашната вероятност - първо с пандемията, по-късно с изкуственото повишение на цените на енергоносителите, началото на войната в Украйна, която сподели, че светът не е несъмнено място за търговия. Всичко това докара до цялостно преосмисляне на метода, по който би трябвало да се провежда процесът ", уточни още Денков в словото си, представено от БГНЕС.

 

Според Денков за райони като нашия икономическата рецесия може да е опция, от която да се възползват. " Възможността да намерим своето място на картата и на Европа, и на границата сред Европейския и Азиатския континент, тъй че да имаме своето независимо място и тежест, с които да се включим в тези международни процеси ", добави той.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР