По думите му ако евентуални предсрочни национални парламентарни избори се

...
По думите му ако евентуални предсрочни национални парламентарни избори се
Коментари Харесай

Радан Кънев: Яростен противник съм на избори 2 в 1, защото това...

По думите му в случай че възможни предварителни национални парламентарни избори се проведат дружно с изборите за Европейски парламент, това би довело до размиване на значимата тематика за това, което следва в Европа за години напред.

 

" Аз съм гневен съперник на избори " 2 в 1 ", тъй като това значи европейският спор въобще да не се състои в България даже в най-замърсения си, агитационен тип " – разяснява Кънев, за който провеждането на нови парламентарни избори надали би довело до друг резултат, по тази причина пък значимите фигури в българската политика ще бъдат заети със " сглобяването " на идващото болшинство и държавно управление, а не с значимия спор за идващите пет години, защото след европейските избори следва образуването на новите европейски институции. 

Този развой евродепутатът дефинира като " доста тънка търговия на постове против политики " и точно той ще дефинира политическите цели за петгодишен интервал. " И ние, които постоянно сме били незаконно пасивни в тези връзки, този път ще отсъстваме изцяло ", счита Кънев.

 

Макар дебатът за Европа да е доста просрочен в България, през последните две години значимостта на европейското законодателство като че ли към този момент стартира да се осъзнава.

 

" Започнахме да приказваме за салдото сред европейски и национални политики, да разбираме, че Европейският парламент не е просто място, където се гласоподават резолюции, а където се работи върху 2/3 от законодателството в всекидневието ни. Всичко това е тематика на европейските избори. "

Българският евродепутат е на мнение, че упованията за напредък на евроскептицизма в идващия Европейски парламент са мощно надценени.

 

" Няма никаква вест във връзка с това по какъв начин ще се нарежда идващият парламент и във връзка с единството на Европейския съюз, и във връзка с поддръжката ни за Украйна - твърди Радан Кънев, съгласно който обаче смяна може да се чака в региона на икономическата и екологичната политика. –  Много се пропуща фактът, че измежду по този начин наречените крайнодесни партии съперниците на общата европейска политика в отбрана на Украйна са прекомерно малко. Най-крайната националистическа група " Идентичност и народна власт " изобщо не е единна по тази линия. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР