По документи товарът пътувал от Иран до Пловдив. По метода

...
По документи товарът пътувал от Иран до Пловдив. По метода
Коментари Харесай

На Капитан Андреево Провериха Ирански Камион С Машина За Боядисване, Тотален Джакпот!

По документи товарът пътувал от Иран до Пловдив. По метода разбор на риска камионът е отклонен за щателна митническа инспекция - рентгенов надзор. При сканирането е маркирана зона с съмнение в тавана и пода на транспортираната машина, заради което митническите чиновници от Групово дело " Митническо разузнаване и следствие " (ГДМРР) пристъпват към физически надзор.

Проверка на камерата за боядисване открива, че в тавана и пода са залепени със силикон по 18 керамични плочи (общо 36), навътре в които са открити 144 пакети с квадратна форма с почти тегло от 2 кг всеки и съдържащи общо 288 кг хероин.

Предприети са взаимни оперативно- издирвателни дейности със чиновници на ГДБОП под надзора на Окръжна прокуратура Хасково. На 15.04.2019 година камионът идва в Пловдив под контрола на чиновници на ГДБОП и на ГДМРР и е осъществено оформяне на стоката. На идващия ден лидерът получава указания да тръгне с камиона към склад в пловдивско село.

Малко след идването на камиона в складовата база, сега на разтоварване на машината, се пристъпва към задържане на съпричастните лица. Арестуван е 40-годишен турски жител с букви С. И. за който е открито, че е влезнал в България от Турция през Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово на 12 април, т.е. 2 дни преди влизането на иранския камион през Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево.

Като обвинени са привлечени С.Р., на 36 година, ирански жител, както и турският жител.„

" Разкритото огромно количество хероин е илюстрация за високия професионализъм на митническите чиновници от Групово дело " Митническо разузнаване и следствие " и на извънредно положителното взаимоотношение с Министерство на вътрешните работи и органите на прокуратурата ", съобщи изясни Иван Кучмов от Групово дело МРР, и добави, че укритието е направено доста професионално, само че все пак е разрито от митническите чиновници, а с помощта на експедитивната работа на Агенция " Митници " и ГДБОП в изискванията поверителност е разкрита цялата скица.

На съвещанието бяха регистрирани и някои от последните огромни залавяния на наркотични субстанции, както и бе систематизирано, че през предходната година при независими и взаимни акции Агенция " Митници " и Министерство на вътрешните работи са задържали през 2018 година - 1020,97 кг хероин, 959,25 кг марихуана, 14 618 кг и 685 148 таблетки прекурсори, а от началото на 2019 година към този момент са арестувани 342,18 кг хероин, 1755,025 кг марихуана, над 217,74 кг кокаин, както и други наркотични субстанции.

Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР