„По-добро качество на живот означава близък достъп до градски паркове.

...
„По-добро качество на живот означава близък достъп до градски паркове.
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Изграждаме 8 нови парка в кварталите

„ По-добро качество на живот значи непосредствен достъп до градски паркове. Затова планирахме създаване на 8 нови парка и опазване на зелените клинове от Витоша. Вече се създава устройствения проект за парк „ Кукуряк “ в „ Овча купел “. Имаме поддръжката на жителите, които се включиха в разискванията, а задължението, който поех е да създадем добра пешеходна и велосипедна съгласуваност на парка с жилищния комплекс „ Овча Купел “ I, 4,5,6 микро регион “, изясни претендента за кмет на София Йорданка Фандъкова.

Тя разясни, че сега се създава вид за паркинг, който ще се намира до бъдещия северен вход на парк и до метростанцията, която се построява, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ.

„ Манастирски ливади “ е от кварталите, които имат голяма потребност от парк и зелени площи. Затова планираме линеен парк по поречието на реките Боянска Бара и Бара Изливо и имаме направен абстрактен план “, сподели Фандъкова.

Третият нов парк ще е на територията някогашните военни парцели в регион „ Младост “. Те бяха трансферирани на общината от Министерски съвет. „ Вече имаме с абстрактен план и се прави градоустройствената процедура “, разясни претендента за кмет.

Четвъртият нов парк, който тя предлага е на територията на „ Студентски “, кв. „ Витоша “.

„ Догодина сигурно ще можем да стартираме построяването на нов парк на ул. „ Черковна “ в регион „ Оборище “. Правим го дружно с Министерство на защитата и Военната академия. По този метод разширяваме парка на Военна академия, който преди години отворихме за жители “, изясни Фандъкова. Другият парк, чието създаване може да стартира през последваща година, е линейният парк по бул. „ Македония “. В планирането му се включи екипа на „ Вилмот архитекти “, едно от водещите архитектурни бюра във Франция.

Много значимо за жителите на „ Младост “, „ Студентски “, „ Дървеница “, „ Мусагеница “ е да продължим работа по парк „ Въртопо “. В напреднала фаза са изследванията, които ще дадат спомагателна връзка на бул. „ Цариградско шосе “ с Околовръстния път, източно от „ Горубляне “. По този метод осигуряваме достъп до бъдещия хидропарк „ Искър “. Собствеността по поречието е общинска и държавна и неговото създаване е обезпечено “, сподели претендентът за кмет на София Йорданка Фандъкова.

„ Една от значимите задания, която наложително би трябвало да приключим, е да защитим цялата територия на Борисовата градина с приемането на организационен проект. Това е единственият метод да забраним всякакво ново строителство в парка и да върнем обществените функционалности на къпалнята „ Мария Луиза “ и Летния спектакъл “, сподели Фандъкова.

„ Предвиждаме и построяването на две пешеходни и велосипедни връзки сред трите елементи на Южния парк. По този план към този момент работи основният проектант на София арх. Здравков “, изясни Фандъкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР