По-добра хигиена, по-малко контакти: мерките срещу пандемията са довели до

...
По-добра хигиена, по-малко контакти: мерките срещу пандемията са довели до
Коментари Харесай

Коронавирус: Добрата новина от пандемията

По-добра хигиена, по-малко контакти: ограниченията против пандемията са довели до понижаване на другите инфекциозни болести, сочат данните на института „ Роберт Кох “.
В сегашната пандемия от има фрапантен спад при другите инфекциозни болести в Германия, оповестиха от института. В интервала март – август 2020 броят на тези болести е намалял с 35 %.
Най-голям е спадът при дребната шарка
Най-голям спад има на вирусните болести, разпространяващи се посредством дихателните пътища. Случаите на дребна шарка са спаднали с 85,5 %, а тези на коклюш (магарешка кашлица) – с 63,7 %. Сходно понижение се следи и при разпространяването на болестите, засягащи стомашно-чревния тракт. Заболяванията, провокирани от ротавируси, са намалели с 83,3 на 100.
 Хора описаха кои са най-опасните последици от коронавирусa Хора описаха кои са най-опасните последици от коронавирусa
Тези, които са прекарали коронавирусна зараза, описват пред персоналните си лекари за някои от най-необичайните последствия от заболяването, с...
Значително е и понижението в броя на причиняваните от норовирус гастроентерити – 78,7 %. Като цяло най-голямо е понижението на инфекциозните болести измежду децата под четири години – 57 %, при децата от пет до 14 години – 45 %, а при хората над 80 години – 44 на 100.
Ползата от рестриктивните мерки
Според института „ Роберт Кох “, аргументите за спада в болесттите са сложни и разнообразни. Не на последно място роля евентуално играе и това, че по време на пандемията лекарските визити се заобикалят, заради което и са установени по-малко случаи на инфекциозни болести.
Експертите от института обаче считат, че и рестриктивните мерки на контактите, и строгите правила за хигиена се отразяват на разпространяването на болестите, атакуващи стомашно-чревния тракт. Същото важи и за затварянето на детските градини и учебните заведения.
По думите на президента на института „ Роберт Кох “ Лотар Вилер, въведените поради пандемията условия за миене на ръцете и съблюдаване на отдалеченост са създали по този начин, че инфекциозните заболявания към този момент се срещат по-рядко от нормално. Вилер акцентира категорично, че това положително развиване води и до облекчение на лекарските кабинети и на лечебните заведения.
 Петър Велков сподели каква е смъртността от COVID-19 при медици и учители Петър Велков сподели каква е смъртността от COVID-19 при медици и учители
Образователният специалист и математик Петър Велков изнесе в обществените мрежи данни, които демонстрират каква е смъртността от COVID-19 измежду м...
Намаляването на болесттите от дребна шарка евентуално се дължи също и на рестриктивните мерки за пътувания, въведени поради ковид. В днешно време в Германия морбили към този момент не се популяризира ендемично, означават специалистите. А появяването на обособени огнища на болестта в страната нормално става посредством " импорт “.
По-малко болнични инфекции
Експертите регистрират понижение и на вътрешноболничните инфекции. При тях спадът евентуално се дължи на произлизащото от пандемията понижение на пациентите като цяло – доста планови интервенции и други интервенции са отсрочени. Своето отражение дават също и по-строгите хигиенични ограничения.
И още една добра вест – има спад и при болестите, излъчени по сексуален или кръвен път. Така да вземем за пример новите случаи на ХИВ са спаднали с 22,1 %. 
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР