По данни от Общинските избирателни комисии от 235 общини и

...
По данни от Общинските избирателни комисии от 235 общини и
Коментари Харесай

Изборите в БСП: Около 35% активност към 11 часа, ЦИК разглежда жалбите за нарушения

По данни от Общинските изборни комисии от 235 общини и райони- изборната интензивност в директния избор на ръководител на Българска социалистическа партия към 11 ч. е 35,72%. За да може вотът на членовете, чиито брой към момента не разгласен публично, да бъде годен, е нужна интензивност от над 50%.

" Има постъпили някои тъжби и сигнали за нарушавания по време на първия директен избор за водач на Българска социалистическа партия ", призна пред публицисти ръководителят на алената ЦИК Емил Войнов на влизане в партийната централа за съвещание на комисията, на което сигналите ще бъдат прегледани.

Той удостовери и упованията си общият брой на членовете да бъде " към 80 000 ", само че още веднъж се застрахова, че " окончателната численост ще се знае след края на изборния ден ", добави Войнов.

Той сподели, че с цел да пресметна изборната интензивност, ЦИК се е обърнала към комисиите по места с два въпроса: за броя на гласоподавателите по настоящ лист и за броя на гласувалите досега.

" Всички СИК са отворени ", регистрира още Войнов и изясни, че протоколите от гласуването ще бъдат въведени трикратно - посредством електронни таблици, протоколите на ОИК и тези на СИК.

По проект финансовата стойност на изборите би трябвало да излезе към 500 000 лв..
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР