По данни Националния институт по геофизика, геодезия и география към

...
По данни Националния институт по геофизика, геодезия и география към
Коментари Харесай

Земетресението в Благоевградско е било с магнитуд  4 по Рихтер, общината проверява сградите

По данни Националния институт по геофизика, геодезия и география към Българска академия на науките, в 08:25 часа е записано земетресение с магнитуд 4.00 по Рихтер. Епицентърът му е бил на към 4.4 км на запад от град Симитли.

Към момента няма постъпили сигнали за материални вреди или потърпевши хора на територията на община Благоевград.

Няма данни и за нарушавания и на обекти от инфраструктурата.

По предписание на кмета Илко Стоянов екипи от Община Благоевград правят обходи за инспекция. Създадена е нужната организация за реакция при сходни обстановки.

Сигнали за зародили вреди и/или потърпевши хора могат да бъдат подавани на дежурните денонощни телефонни линии на Община Благоевград – 073/ 88 44 06, 073/ 88 44 34 или на тел. 112.

Земетресението е усетено мощно от хората, които оповестяват, че са чули бумтене и гърмеж, а труса е бил водоравен.

Усетено е в Благоевград, Симитли, Разлог и Гоце Делчев. В последните четири дни сеизмичната станция в Крупник, община Симитли регистрира огромна интензивност. Над 50 труса са регистрирани в региона на Благоевград и Симитли. Два от трусовете бяха по-силни -3,9 и 3,1, само че днешното земетресение от 4 по Рихтер стресна жителите в района.

Според специалистите добре е, че земята разтоварва и има постоянно земетресения от ниска степен, вместо да удари мощно. Последното най-силно земетресение в региона е от 4 април 1904 година от 7,8 по Рихтер. То е било унищожително с епицентър Крупник и безусловно изравнява със земята всичко.  
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР