По данни на турската Централна асоциация на развъдниците за овце

...
По данни на турската Централна асоциация на развъдниците за овце
Коментари Харесай

Над три милиона животни са продадени за тазгодишния Курбан байрам в Турция

По данни на турската Централна асоциация на развъдниците за овце и кози през четирите дни на Курбан байрам /28 юни-1 юли/ тази година в Турция са били продадени над три милиона животни - малък рогат добитък особено за принасяне в жертва на свещения мюсюлмански празник, оповестява Българска телеграфна агенция.

“Както в предходни години, по този начин и в този момент, традицията за колене на животни на Курбан байрам засилва пазара за продажби на животни. Тази година се търсеше повече малък рогат добитък. Очакванията ни обаче не се осъществиха. Доставени бяха към 3.5 милиона животни за обмен и много останаха непродадени. В огромните метрополии Истанбул и Анкара продажбите за Курбан байрам спаднаха с към 20 на 100 ", сподели ръководителят на Асоциацията Нихат Челик, представен от Анадолската организация.

Спадът на пазара се свързва със забележителното, в пъти повишаване на цените на месото през тази година спрямо предходната година от една страна и от друга, с дългата деветдневна почивка, която бе оповестена за Курбан байрам.

Повечето  турци избраха да отидат на отмора по моретата вместо да си останат по домовете и да колят добитък, разясняват осведомени.

Турският министър на земеделието и горите Ибрахим Юмаклъ заяви, че по поръчка на притежателите непродадените животни ще бъдат изкупени от Службата за месо и мляко, като са планувани компенсации за разноските по развъждането, храненето, превозването и други. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР