По данни на СЗО един от всеки 5 души е

...
По данни на СЗО един от всеки 5 души е
Коментари Харесай

Как с лимон и чесън да прогоним завинаги високото кръвно

По данни на СЗО един от всеки 5 души е обиден от хипертония

България държи печалните челни позиции по смъртност, породена от високо кръвно налягане. Това може да бъде предотвратено, в случай че се взимат ограничения за неговия надзор и за поддържането му в естествени граници. Ще ви помогнем с лимон и чесън да прогоните вечно високото кръвно налягане, написа.

Високото кръвно налягане постоянно остава прикрито преди появяването на затруднения или съдови произшествия. Това постанова регулярно премерване на кръвното налягане даже да липсват признаци, не по-рядко от един път на няколко месеца – при посещаване за профилактичен обзор при персоналния доктор. Пациентите с потвърдена хипертония следва да наблюдават кръвното си налягане редовно и да подхващат лекуване, с цел да избегнат затрудненията.

Възможни затруднения от неконтролираната хипертония

Хипертонията, оставена без надзор и лекуване, може да докара до:
инфаркт,инсулт,сърдечно-съдови болести,слепота,деменция, проблеми с паметта, Алцхаймер,системно главоболие, което мъчно се поддава на влияние с лекарства,шум в ушите,бъбречна непълнота,проблеми със съня и други.
Последствията от високото кръвно налягане евентуално ви звучат плашещо, само че всички тези болести може да бъдат избегнати, в случай че контролирате кръвното си налягане и не оставяте хипертонията нелекувана. Освен с лекарства, предписани от лекуващия доктор, подобаващ спорт, отбягване на напрежението, надзор на тежестта и рационално хранене хипертонията може да бъде следена и благодарение на национални предписания и артикули от домашната билкова аптечка. Възможно е лимон и чесън да прогоните вечно високото кръвно налягане. Тази композиция въздейства благотворно на организма и подкрепя контрола на кръвното ви.

Как с лимон и чесън да прогоните вечно високото кръвно налягане?

Стара национална рецепта, достигнала до нас от националния врач Николов, оказва помощ на хората да се оправят с хипертонията и да поддържат обикновено кръвното си налягане с по-малко лекарства или без, с помощта на два продукта, които се срещат във всяка кухня – чесън и лимон. Да, допустимо е с лимон и чесън прогоните вечно високото кръвно налягане, в случай че знаете по какъв начин да ги приготвите и консумирате. Информацията удостоверява и формален източник - International journal of preventive medicine в детайли изяснява за метода, по който комбинацията от лимон и чесън влияе върху организма и за какво тя е толкоз благотворна върху здравето, както и за механизма, по който оказва помощ да се поддържа надзор над кръвното налягане. За лечебната примес са ви нужни 400 гр. чесън, който е най-добре да е български, и четири лимона. Пригответе си и лист домакинско фолио. Необходимо ви е и мрачно място за престояване и предпазване на сместа като да вземем за пример килер.

Начин на подготвяне на сместа с лимон и чесън, с която да прогоните вечно високото кръвно налягане

Почистете лимоните, обелете ги, премахнете и семките, в случай че не обичате мощно горчив усет. Обелете чесъна. Пасирайте двата продукта. Изсипете готовата примес в стъклен съд, който е от допустимо най-тъмното стъкло, обвийте съда с домакинското фолио и го оставете в мрачен килер или друга хладна и тъмна стая за 24 дни. За да съумеете с лимон и чесън да прогоните вечно високото кръвно налягане, следва да приемате сместа от ден 25 до изчерпването ѝ постоянно, като приемът е вечер преди лягане. Приемът е по една лъжица.

Не пропускайте постоянните прегледи, следете кръвното си налягане и не преустановявайте приема на медикаментите без да се консултирате с лекаря си.

*Статията има единствено осведомителен темперамент и не замества консултацията с доктор!
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР