По данни на Регионалната здравна инспекция, за последното денонощие има

...
По данни на Регионалната здравна инспекция, за последното денонощие има
Коментари Харесай

Ново огнище на COVID-19 във Видин! Пламна център за настаняване от семеен тип, 20 са новите заразени в областта

По данни на Регионалната здравна ревизия, за последното денонощие има регистрирани 20 случая на ковид в област Видин. От тях 6 са медицински експерти от МБАЛ “Света Петка “ – 1 доктор и 4 медицински сестри от Отделението по хирургия и една здравна сестра от Отделението по кардиология.
Днес бе открито заразяване с COVID-19 в Центъра за настаняване от фамилен вид за деца и младежи към Фондация "Надежда за нашите деца " във Видин. От изследвани общо 26 лица, 12 са инфектирани с ковид - 8 консуматори на услугата и 4 от личния състав в дома. Най-младият е на 13 години. Създадена е организация за уединяване на инфектираните с ковид деца и младежи, а позитивните лица от личния състав ще бъдат сложени под домашна карантина. Осигурен е личен състав за обгрижване на потребителите и продължава осъществяването на противоепидемичните ограничения в общественото жилище.
Двама от позитивните за COVID-19 от последното денонощие са контактни лица на към този момент инфектирани с ковид.
Вчера, в късния следобяд, в МБАЛ “Света Петка” е умрял първият позитивен за COVID-19 мъж от Дома за остарели хора в село Гара Орешец. 89-годишният пациент е бил приет в болница за лекуване в неврологичното поделение преди към 2 седмица.
Към 17 часа през днешния ден доказаните случаи на ковид в област Видин са 103, като 38 от тях са медицински чиновници. Четирима пациенти, позитивни за COVID-19, са умряли. Осем лица към този момент са излекувани.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР