По данни на Международното летище Майка Тереза“ в Тирана през

...
По данни на Международното летище Майка Тереза“ в Тирана през
Коментари Харесай

Международното летище на Тирана отчита рекорден брой пътници

По данни на Международното летище „ Майка Тереза “ в Тирана през 2023 година летището е обслужило 7,2 милиона пасажери, съобщи за Българска телеграфна агенция албанската организация АТА. Данните са оповестени на формалния уебсайт на летището, което дефинира туризмът през 2023 година като крайъгълен камък за Албания.

„ Международното летище на Тирана с горделивост афишира изключителния факт, че през 2023 година са обслужени 7 257 634 пасажери. Това достижение демонстрира доста нарастване - с 40% по отношение на 2022 година и със 117% по отношение на 2019 година, и укрепва позицията на Международното летище на Тирана като основен състезател в районната авиационна промишленост “, се споделя в прессъобщението на летището.

През 2023 година беше реализиран постоянен напредък, който акцентира уговорката на летището да дава отлични услуги и да подтиква въздушния превоз, се споделя още в прессъобщението.

„ Общият брой от 7 257 634 пасажери през 2023 година е доказателство за уговорката на Международното летище на Тирана за високи достижения, успеваемост и задоволеност на пасажерите. Летището непрекъснато надвишава упованията, като това отразява позитивното влияние на стратегическото обмисляне и вложенията в инфраструктурата “, отбелязва АТА, цитирайки източници от Международното летище „ Майка Тереза “.

Летището благодари на своите пасажери, самолетните компании сътрудници и заинтригуваните страни за приноса им към това извънредно достижение.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР