По данни на ГД Гранична полиция“ към 16 часа, в

...
По данни на ГД Гранична полиция“ към 16 часа, в
Коментари Харесай

Спряха 322 нелегални мигранти на границата ни с Турция

По данни на Групово дело „ Гранична полиция “ към 16 часа, вследствие на осъществените досега дейности в разнообразни сектори на границата, при 18 случая не е позволено противозаконното прекосяване на българска територия на общо 322 лица, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1158
" Имаме дотук 13 случая. Това е от 6.00 ч. сутринта досега ", заяви комисар Ивайло Тончев, шеф на Граничното полицейско ръководство в Елхово, предава Българска национална телевизия.

По-късно от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че случаите до 16 ч. са общо 18.

Операцията се организира и все още на територията на областите Бургас и Ямбол. В нея вземат участие към 700 чиновници на Министерство на вътрешните работи. Обособени са 25 контролни пункта в пътни сектори в общините Малко Търново, Средец и Елхово. По време на инспекциите са арестувани 10 незаконни мигранти от Мароко и двама български жители с тях в региона на Средец, разясни Тончев.

По думите му мигрантският напън е по-силен спрямо предходната година.

Превозването на мигранти се прави с всевъзможен тип транспортни средства. " Включително и коли за спешна помощ, коли вид баничарки, бусове, леки коли, в частност комби. В момента с тези сили и средства съумяваме да се оправим ", акцентира комисар Тончев.

Операцията ще продължи до отпадането на нейната нужда, добави началникът на Граничното полицейско ръководство в Елхово.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР