По брой заразени с COVID-19 на дневна база Гърция надмина

...
По брой заразени с COVID-19 на дневна база Гърция надмина
Коментари Харесай

Гърция в беда! Сериозен скок на заразените

По брой инфектирани с COVID-19 на дневна база Гърция надмина Българи, като има 262 нови случая. Вечерният час на заведенията докара до безотговорно събиране най-вече на младежи по парковете и плажовете.

Очаква се още от идната седмица въвеждане на местна карантина в региони с огромен брой инфектирани.

Ситуацията с разпространяването на вируса в Гърция става „ непредвидима “, предизвестяват лекарите и показват, че в случай че не се съблюдават ограниченията има заплаха да се доближи до хиляда нови случая дневно.

Екип от специалисти предлага на държавното управление да ограничи даже броя на хората, които влизат на станциите на метрото. Предлагат да се употребяват военни коли, които да транспортират пасажери.

Обмисля се въвеждане на наложителна защитна маска и на открито.

Хората сами анулират всички фамилни тържества като сватби и  кръщенета, с цел да не трансфорат празника в огнище на болест.

Властите, както и експертите от щаба за надзор по разпространяване на Covid-19, чакат възходяща наклонност на болестта в завършек на месеца след летните отпуски на гърците.

След условието за негативен тест на влизащите от България и Румъния от през днешния ден Гърция включи още 9 страни в този лист.

Във всички региони на Гърция има случаи на инфектирани и предаването става елементарно при неспазване на ограниченията, предизвестяват от министерството по отбрана на жителите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР