По 5 часа военно обучение ще имат учениците в 11-и

...
По 5 часа военно обучение ще имат учениците в 11-и
Коментари Харесай

От тази есен: Учениците от 11 и 12 клас ще имат часове по военно обучение

По 5 часа военно образование ще имат учениците в 11-и и 12-и клас от идната образователна 2023/2024 година Това планува план на разпоредба за образование на български жители за отбрана на отечеството, осведоми " 24 часа ".

Военното образование ще се организира в часа на класа. То ще стартира след 1-ви декември на съответната образователна година и ще продължава до края й. Обучението на учениците ще се организира в наличието на класния началник, военнослужещи или цивилни чиновници от Министерството на защитата, както и от структурите на директно послушание на министъра на защитата и Българската войска, които са минали специфична подготовка за образование на възпитаници.

Програмата за учениците от 10-и клас планува те да усвоят съществени познания и умения като оказване на помощ на популацията от въоръжените сили при рецесии от боен темперамент, оцеляване при разкриване на невзривени муниции, както и оказване подпомагане от въоръжените сили на органите за сигурност в битката им против разпространение на оръжия за всеобщо заличаване, противозаконен трафик на оръжие и тероризъм, а също и отбрана на популацията и сериозната инфраструктура и присъединяване на въоръжените сили в избавителни и евакуационни действия.

В програмата на 11-и клас пък е планувано да се учи историята и сегашното на въоръжените сили на България, техните задачи и задания, както и присъединяване им в интервенции и задачи отвън територията на страната. Освен това те ще учат и за същността, задачите и дилемите на запаса, ще се срещнат с въоръжението, екипировка на военните и метода за банкет на военна работа и на работа в запаса.

Всеки записал компетентност " Офицер от запаса " във висше военно учебно заведение пък ще заплаща по-ниска семестриална такса, с цел да довърши гражданската си компетентност в граждански университет, гласят още препоръчаните промени.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР