По 35 евро на чужд турист, който идва на почивка

...
По 35 евро на чужд турист, който идва на почивка
Коментари Харесай

35 евро на чужд турист с наш чартър

По 35 евро на непознат екскурзиант, който идва на отмора у нас с български под наем транспортьор, ще получават туроператорите от страната през идващите 2 година

 Това взеха решение депутатите, които одобриха на второ четене текстове в Закона за здравето, с които трансформират и закона за изключителното състояние. Средствата ще се дават единствено за полети над 100 души.

Първоначалното предложение на Вътрешна македонска революционна организация бе да има дотация от 6000 евро на полет в поддръжка на българските чартърни компании, които транспортират непознати туристи до страната ни. Зам.-шефът на Движение за права и свободи Йордан Цонев го поддържа кардинално, само че предложи сумата да е 35 евро и да се отпуска на всяка седалка, заета от лице, което употребява туристическа услуга в България.

Това е най-сериозният инструмент за поддръжка на туризма. Турция от години субсидира чартърните полети, а от този сезон и Гърция ще го прави, изясни Цонев. Според него с мярката с 1 патрон се уцелват два заека: дава се поддръжка и за и туризма, и за 5-те български чартърни превозвачи. Освен това с идването на повече туристи у нас ще бъде подсилен ресторантьорският бранш.

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР