По 2 хил. фалшиви обяви за наем в София на

...
По 2 хил. фалшиви обяви за наем в София на
Коментари Харесай

Хиляди фалшиви обяви за наем никнат на ден в София

По 2 хиляди подправени разгласи за наем в София дневно се разгласяват в интернет.

Зад известията се крият измамници, които желаят предплата и депозит за несъществуващи жилища или такива, които въобще не се отдават чартърен. В районните ръководства в огромните градове месечно към този момент има десетки сигнали за машинация, само че поради дребните суми, които мошениците прибират, не се стига до образуването на досъдебно произвеждане, защото вредата е оскъдна съгласно закона.

Бумът на далаверите е регистриран още от пролетта, когато цените на недвижимите парцели станаха по-високи и доста хора се отхвърлиха от тегленето на ипотечен заем за ново жилище. Вместо това избират да излязат чартърен, обясниха от организациите за недвижими парцели. Именно и тази наклонност подтикнала мошениците да пускат безграничен брой безвъзмездни разгласи в най-известните уеб сайтове за недвижими парцели в България.

Нереалните разгласи за квартири чартърен привидно са доста преференциални, с цел да притеглят повече позвънявания на евентуални клиенти към мнимия брокер. Когато позвъните на телефона и попитате за съответна нереална публикация, той ви споделя че ще огледа и ще ви върне позвъняване, като авансово измъкне малко информация: „ Вие в „ Младост “ ли си търсите квартира? Двустаен апартамент ли си търсите? “

Измамникът към този момент разполага с телефонния ви номер и знае от каква квартира тъкмо имате потребност. Той преглежда действителните парцели, с които разполага за региона, и след към 5 минути връща позвъняване, като оповестява, че тази квартира, която сте видели в обявата, по някаква измислена от него причина не може да бъде наета: „ Хазайката е отвън страната “, „ Колегите към този момент са отдали парцела чартърен “ и така нататък са вероятните лъжливи пояснения. Тогава той предлага на клиента тъкмо това, което желае, само че с ангажимента, че има доста искащи и би трябвало да му преведе пари за първите два наема и депозит в същия размер, с цел да не изпусне жилището. Така при цена от най-малко 300 лв. за месец, жертвата брои към 1000 лв., които в никакъв случай повече не вижда. А незабавно след измамата и телефонният номер на мнимия брокер се заличава, написа в. Монитор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР