По 15 хиляди се свалят на час от потребители Националната

...
По 15 хиляди се свалят на час от потребители Националната
Коментари Харесай

Издават по 15 хил. сертификата на час, има зловреден трафик, но не и пробив в системата

По 15 хиляди се смъкват на час от консуматори Националната здравна осведомителна система (НЗИС).

В първите часове след оповестението на ограниченията на 20 октомври бяха издадени и свалени от системата рекорден брой – над 106 000. До 15.00 през днешния ден са изтеглени над 64 000 документа. В момента системата издава над 15 000 документа за час.
 Министерство на здравеопазването:Стела Кириакиду поддържа въвеждането на зелен документ в България Министерство на здравеопазването:Стела Кириакиду поддържа въвеждането на зелен документ в България
Еврокомисарят по въпросите на опазването на здравето и сигурността на храните Стела Кириакиду изрази терзанието си по отношение на разрастващата с...

От „ ” оповестиха, че в границите на 24 часа към портала е бил ориентиран голям трафик, като в пиковите моменти злонамереният трафик надвиши 400 Gbps. Не са регистрирани опити за пробив и интервенция в системата и приключване на данни на консуматори.

Източниците на зловредния трафик, който се пробва да наруши естественото действие на системата, са инфектирани компютри и Интернет свързани устройства по целия свят – най-много от страни в Северна Америка, Южна Америка и Азия.

„ Степента на осведомителната сигурност в България не е на нужното равнище, заради което от адресите на голям брой законни консуматори – лечебни заведения, имунизационни пунктове, персонални лекари и самостоятелни консуматори към НЗИС се следи злотворен трафик. Това постанова тяхното краткотрайно ограничение и поетапно включване към системата ”, споделят от националния систематичен интегратор на държавната администрация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР