По 100 лева допълнително възнаграждение за месеците ноември и декември

...
По 100 лева допълнително възнаграждение за месеците ноември и декември
Коментари Харесай

Допълнителни 100 лева на месец ще получат учителите, които тестват децата

По 100 лв. в допълнение заплащане за месеците ноември и декември 2021 година ще получат учителите и непедагогическите експерти, които изследват учениците за Covid-19. За това се договориха през днешния ден МОН и работодателските и синдикалните организации в системата на междинното обучение.

Споразумението е добавено с анекс към груповия трудов контракт, който регламентира спомагателното възнаграждение до края на тази година.

Със същия документ се усилва с 20 дни размерът на главния заплатен годишен отпуск за непедагогическите експерти в детските градини и учебните заведения. Това се прави поради дългите интервали на неприсъствено образование при висока обща заболяемост или при локално епидемиологично огнище, през които обслужващият личен състав в учебните заведения е в насилствена отпуска. Част от нея до момента беше неплатена.

Непедагогическите експерти получават още два дни спомагателен заплатен отпуск, в случай че се ваксинират против Covid-19. Те могат да ги употребяват по свое предпочитание след слагане на първата и/или на втората доза от имунизацията.

Учителите, които се имунизират, имат спомагателни два дни заплатен отпуск още от лятото.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР