ПНОМ ПЕН, Камбоджа (AP) — Китайските военноморски кораби станаха първите

...
ПНОМ ПЕН, Камбоджа (AP) — Китайските военноморски кораби станаха първите
Коментари Харесай

Корабите на китайския флот са първите, които акостират на новия кей на камбоджанската военноморска база, свързана с Пекин

ПНОМ ПЕН, Камбоджа (AP) — Китайските военноморски кораби станаха първите кораби, които дебаркират на нов пристан на камбоджанска военноморска база за който Съединените щати и някои интернационалните анализатори по сигурността споделят, че е предопределен да служи като стратегически аванпост за флота на Пекин.

Докуването на двата кораба, което получи малко гласност, съответства с формалното посещаване в Камбоджа тази седмица от върховен чиновник на защитата на Китай, заместник-председател на Централната военна комисия Хе Уейдонг.

Новината за минимум два китайски кораба, дебаркирали във военноморската база Ream в Тайландския залив, излезе косвено посредством обява във Фейсбук във Неделя от министъра на защитата на Камбоджа Теа Сейха. В него се споделя, че той е посетил базата, с цел да види подготовката за образование на камбоджанския флот и да инспектира напредъка по построяването на инфраструктура, само че не загатва Китай по име.

Той също по този начин разгласява фотоси, показващи камбоджански служ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР