Плувецът Йосиф Миладинов стана най-добър млад спортист на България за

...
Плувецът Йосиф Миладинов стана най-добър млад спортист на България за
Коментари Харесай

Йосиф Миладинов е най-добър млад спортист на България за 2021 г.


Плувецът Йосиф Миладинов стана най-хубав млад състезател на България за 2021 година! Той беше определен след обичайна анкета на спортните публицисти, която се организира за десета поредна година.

Миладинов се показа ужасно на олимпийските игри в Токио през лятото, като плува на финала на 100 м бътерфлай и приключи на осма позиция. Той се показа почтено и на европейското състезание за юноши в Рим по-рано, като стана първенец в коронната си дисциплинираност и на 50 м бътерфлай.

Снимка: Lap.bg


На церемонията по връчване на премиите Миладинов не участва. Статуетката от негово име получи президентът на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев. За Миладинов това е втора премия за Най-добър млад състезател след наградата за 2019 година

Втори в класацията остана международният първенец за мъже във повдигането на тежести - Карлос Насар. През миналите 12 месеца той се окичи още със сребро на европейското състезание.

Снимка: Lap.bg


" Специални благодарности и на моя персонален треньор Илиян Илиев и на треньора на националния тим Иван Иванов за моментите, в които са се трудили паралелно до нас и са ни помагали да реализираме триумфите си. Пожелавам на всички спортисти сполучлива година ", разяснява Насар.

Тенисистът Пьотр Несторов е трети. През 2021 година 18-годишният варненец реализира забележителни триумфи през 2021 година – стана европейски вицешампион за юноши до 18 година на сингъл. Има второ място на двойки и четвъртфинал на сингъл в юношеския шампионат на Откритото състезание на Съединени американски щати, както и трето място по двойки на " Ролан Гарос " за юноши.



В десетката следват още: Александър Николов (волейбол), Александра Фейгин (фигурно пързаляне), Изабела Янкова (планинско колоездене), Уилиам Чолов (бокс), Калоян Левтеров (плуване), Константин Костадинов (баскетбол) и Радослав Росенов (бокс).

Преди Йосиф Миладинов наградата за №1 при младите са печелили: Владимир Зографски (2011 година, ски скок), Ния Димитрова (2012, биатлон), Денис Димитров (2013, лека атлетика), Благой Найденов (2014, бокс), Даниел Асенов (2015, бокс), Антъни Иванов (2016 и 2017, плуване) и Александра Начева (2018, лека атлетика).

Снимка: Lap.bg

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР