Плуване с препятствия, плажен спринт, хвърляне на спасително въже, скоростно

...
Плуване с препятствия, плажен спринт, хвърляне на спасително въже, скоростно
Коментари Харесай

12-годишни спасители мериха сили в национален турнир


Плуване с трудности, плажен спринт, мятане на избавително въже, скоростно " избавяне " на манекен и още ред дисциплини бяха част от Националния шампионат по водно избавяне " Млад спасител” и прегледа по водно избавяне за мъже и дами, който се организира от 17 до 19 август в Санаторно-оздравителния комплекс " Камчия ". Той бе проведен от Областния съвет на Българския червен кръст, сдружение на експертите по водно избавяне – Варна, и дирекция " Водно-спасителна работа " към Националния съвет на БЧК.

Общо 130 участници, разграничени в четири възрастови групи – 12-13 г.; 14-15 г.; 16-17 година и над 18 години, от Смолян, Благоевград, София, Бургас и Варна мериха уменията си да избавят човешки живот на море и в басейн. 200 метра свободен жанр с трудности, мятане на избавително въже на 12,5 м, щафета 4х50 м плуване с трудности, самостоятелно и щафетно добиване на манекен от водата, плуване в открити води, плажен спринт... Всички тези техники, нужни за преодоляване на произшествия във вода, които са част от специалността на спасителите на БЧК, бяха изпълнени съвършено и от най-малките 12-годишни състезатели, и от най-възрастните участници в шампионатите – 46-годишната Звезделина Щерева от Варна, и 41-годишният Борис Захариев от София.

Официални посетители на тридневните надпревари бяха шефът на Водно-спасителната работа към Народно събрание на БЧК Антон Налбантов, ръководителят на Областния съвет на БЧК–Варна Илия Раев и зам.-председателят на червенокръстката организация в морската столица Юлиян Страшимиров, а премиите за спечелилите бяха обезпечени от БЧК и хипермаркети за детски и спортни артикули. Областният съвет на БЧК-Варна обезпечи подарък със знака на организацията и на треньорите на всичките 9 тима, като жест на признателност за подготовката и присъединяване на младите състезатели в шампионата " Млад избавител ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР