Пловдивското село Трилистник се възстановява, макар и бавно от огромното

...
Пловдивското село Трилистник се възстановява, макар и бавно от огромното
Коментари Харесай

Трилистник се възстановява от бедствието, започва дезинфекцията на селото и извозване на унищожената покъщнина

Пловдивското село Трилистник се възвръща, въпреки и постепенно от голямото наводняване, което безусловно заля селото в събота сутринта от идващата от Средна гора с огромна мощ река Стряма.



„ След помощта на доброволците, имаме кураж, макар че надали ще възстановим красивото село.



Водата се отдръпна от къщите, избите са съвсем отводнени, цялата мебелировка на първите етажи на 120 къщи - завивки, техника и мебели, все неща от първа нужда за живеене, са изхвърлени, тъй като са негодни да приложимост “, описа пред Дарик радио кметът на селото Мирчо Петров.



На фамилията на Ирина Драганчева, която в неделя описа в предаването на Дарик „ По-полека “ с водеща Теодора Симова за изненадващата и страшна среща с огромната вода, лишила им изцяло дома и покъщнината, са обезпечени 2 фургона за живеене, до момента в който съумеят да построят нов личен дом.



Освен тях, има още 4 небогати бедстващи фамилии в Трилистник, на които през вчерашния ден доброволци със съдействието на Дарик занесоха облекла и храна.



Кметът е реалист, че потърпевшите от бедствието надали ще могат бързо да възстановят естествения си темп на живот, само че благодарение на положителни хора и общината, и това ще се случи, въпреки и на по-късен стадий от време.



Все още огромна част от дворовете в Трилистник са във вода и тиня, има паднали огради. От през днешния ден стартира извозването на унищожената мебелировка, както и дезинфекцията на селото.



Електричеството към този момент е възобновено, животът на хората постепенно се връща в естественото им всекидневие.



Който желае да помогне, може да занесе облекла, обувки изавивки в кметството на Трилистник, където помощите ще бъдат разпределени измежду нуждаещите.

Община „ Марица “ провежда и дарителска акция в помощ на бедстващите.

IBAN сметка: BG 34 SOMB 9130 84 59938844
BIC: SOMBBGSF
Код за заплащане: 445100
Текст (Основание): с. Трилистник
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР