Пловдивското издание на София Филм Фест ще продължи през май

...
Пловдивското издание на София Филм Фест ще продължи през май
Коментари Харесай

Най-доброто от съвременното арт кино на София филм фест в Пл...

Пловдивското издание на София Филм Фест ще продължи през май месец с нови 18 прожекции. Фестивалът бе пресечен заради наложения локдаун през март. Филмите, които не успяхме да гледаме ще се излъчат сред 14 и 24 май. Освен тях ще можем да гледаме още веднъж „ Още по едно “, който в това време завоюва Оскар за чуждоезичен филм и нова прожекция на Пинк Флойд: Стената. В останалите ленти ще можем да забележим качествени заглавия с обичани артисти, като Хавиер Бардем, Моника Белучи, Уилям Дефо и доста други. Фестивалът се организира със съдействието на Община Пловдив.

Предстоят фестивални извънредни прожекции и министър председатели на „ Пътищата на живота “ – най-новият филм на Сали Потър с Хавиер Бардем и Салма Хайек, „ Туве “ на Зайда Бергрот , отдаден на фамозната художничка и публицист Туве Янсон, „ Човекът, който продаде кожата си “ на Каутер Бен Хания с Моника Белучи, „ Сибир “ на Ейбъл Ферара с Уилям Дефо.

На 20 май в „ Пътищата на живота “ режисьорката Сали Потър ни предлага мозайка от различни житейски разновидности, които Лео (Хавиер Бардем) може да изживее. Почеркът на Потър – роман без взаимни отстъпки, недопечен и безмилостен, е една от присъщите особености на нейните произведения, обичани от почитатели и киноспециалисти, а умеенето ѝ да извлича от актьорите всичко най-хубаво, на което са способни, е в действителност възхитително.

Любимата на доста фенове на книгите Туве Янсон ще оживее на екрана във „ Туве “ на 21 май. Зайда Бергрот ще ни срещне с художничката и публицист на детски книги, която в сложен житейски миг, концетрирана върху живописта си, развива непряк план – детски приказки, които споделя на малчугани в бомбоубежищата.



Няколко други качествени заглавия с обичани артисти също ще станат част от феста. Легендата на киното Моника Белучи ще забележим във кино лентата на Каутер Бен Хания „ Човекът, който продаде кожата си “ , получил високи оценки на кинофестивала във Венеция. Режисьорът Ейбъл Ферара ни предлага среща с актьорското майсторство на Уилям Дефо в „ Сибир “ . Отново ще можем да гледаме Томас Винтерберг с „ Още по едно “ с неповторимия Мадс Микелсен, като филмът межувременно завоюва Оскар за чуждоезичен филм. Малко по-рано ще може да гледаме и ретроспекция към Винтерберг с кино лентата „ Празненството “ от 1998 година.



Отново ще се организира и прожекцията на „ Пинк Флойд: Стената “ - в четвъртък, 20 май.

В оставащата стратегия има и два български кино лентата – „ Житие “ на 14 май с Иван Бърнев и „ Петя на моята Петя “ за бургаската поетеса Петя Дубарова на 24 май.

Билетите ще са в продажба на касата на LUCKY Дом на киното всеки работен ден след 16 часа и в почивните след 11:00. Цените са 8лв, 6 лева за учащи и пенсионери, предлага се и карта за 5 прожекции на цена от 35 лева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР