Пловдивското дерби завърши без победител. В 9-ия кръг на първенството

...
Пловдивското дерби завърши без победител. В 9-ия кръг на първенството
Коментари Харесай

Дербито на Пловдив завърши без победител, изнесоха Неделев на носилка

Пловдивското дерби приключи без победител. В 9-ия кръг на шампионата в efbet Лига " смърфовете " и " канарите " направиха 1:1. Виктор Генев откри за гостите в 26-ата минута. Венсан Марес изравни резултата в 55-ата минута. Тодор Неделев пък напусна на носилка терена по-късно повече от час игра след контузия, получена в стъпалото на крайници.

Мачът в Пловдив започва със сериозна битка в средата на терена, като ситуациите пред двете порти липсваха. В седмата минута почитателите на домакините стопираха мача за малко, запалвайки факлите си. В 13-ата минута пристигна първото състояние в мача. Тодор Неделев изведе Маркиньос вдясно, който задмина защитник на Локо Пловдив и с десния крайник принуди Рейдър да прави избавяне.

" Канарчетата " полека-лека постановиха игрови превес посредством своите дейности и принудиха хората на Александър Тунчев да заиграят в по-защитни позиции.

Гостите откриха резултата, откакто Тодор Неделев пласира съвършено центриране в наказателното поле на Локомотив в 26-ата минута. Защитата на " смърфовете " не съумя да отиграе по този начин топката, че да предотврати заплахата пред вратата на Рейдър, а Генев с атрактивно осъществяване осъществя попадение.

Седем преди края Парвиз Умарбаев центрира топката в наказателното поле на Ботев, а Томашевич се откъсна зад защитата на " жълто-черните " и стреля непокрит с глава, само че прати топката над напречната греда на Аргилашки. Миг по-късно " жълто-черните " можеха да удвоят актива си, откакто Па Конате с лекост отстрани вляво Карагарен и пусна упосреден пас за Неделев. Звездата на Ботев стреля от придвижване с левия крайник, само че прати кълбото над напречната греда на Рейдър.

На почивката Тунчев размени Лукас Салинас, а на негово място се появи Венсан Марсел. Втората част в Пловдив започва с напън на Локо, само че първият късмет бе на сметката на хората на Валентич. Седем след подновяването Маркиньос от Ботев шутира с десния крайник по диагонала, само че Рейдър с крайник парира удара на офанизвния футболист на " жълто-черните ".

Домакините изравниха резултата в дербито, откакто удар на Димитър Илиев бе париран от защитник на Ботев, само че влезлият като запаса Марсел с топовен изстрел разстреля Аргилашки за 1:1.

Миг по-късно се видя страхотна опция пред Тодор Неделев още веднъж да поведе " канарчетата " напред, само че ударът му с десния крайник отиде настрана.При удара обаче Неделев получи удар в десния крайник и бе изнесен на носилка.

Четвърт час преди края на срещата пък Парвиз Умарбаев опита да прати топката във вратата на Ботев непосредствено от корнер, само че Аргилашки задържа топката пред голлинията и обезврежда втори гол за " смърфовете ". След промяната на Неделев несъмнено се усети отрицателното въодушевление в играта на " канарчетата ", което обаче се поправя преди края на срещата.

Десет преди края Димитър Илиев стреля от междинна отдалеченост, само че Георги Аргилашки отрази. В 81-ата пък вратарят на Локомотив Рейдър направи ужасно избавяне, селд като Тонуев комбинира с Маркиньос, чийто удар обаче бе париран от стража на " смърфовете ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР