Пловдивският панаир да бъде обявен за паметник на културата“. За

...
Пловдивският панаир да бъде обявен за паметник на културата“. За
Коментари Харесай

ДБ иска Пловдивският панаир да бъде обявен за паметник на културата

„ Пловдивският панаир да бъде разгласен за монумент на културата “. За това желаят да упорстват от “Демократична България ” пред служебния министър на културата Владислав Минеков. Стана ясно от брифинг на партиятав коридорите на Народното събрание.

„ Нашите общински съветници водят тежка борба в пловдивския общински съвет за опазване на собствеността на Пловдивския панаир, а от другата страна има мобилизирана сериозна политическа мощ, която се предхожда от Георги Гергов, който посредством разнообразни ходове се пробва да получи правото на благосъстоятелност върху целия панаир “, съобщи депутатътАтанас Атанасов.

Според Демократична България Гергов разглеждал панаира като строителна площадка и там можело да излезе нов жилищен квартал.

„ На 9-ти януари ще свикаме още една сесия на общинския съвет, на която намира се чака Българска социалистическа партия и ГЕРБ да трансформират решението си и да защитят тази национална полезност на гр. Пловдив ”, сподели на собствен ред Веселина Александрова, ръководител на групата на Демократична България в общинския съвет в гр. Пловдив. “

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов се обърна политическото управление на ГЕРБ и лидерa Бойко Борисов.

“Не правете това. Не участвайте в окончателното харизване на Пловдивския панаир на Гергов в миг, в който се пробвате да убедите и България и интернационалната общественост, че сте евроатлантическа мощ. ",посочи Иванов.

Последва трибунка и от страна на Българска социалистическа партия, на която партията се разгласи срещу това Пловдивският панаир да бъде частна благосъстоятелност.

„ Още преди три месеца градската организация на Българска социалистическа партия в Пловдив със свое решение, което бе изпратено до медиите и общинските съветници, сме се разграничили от хората, които влязоха в общинския съвет от листата на Българска социалистическа партия ”, съобщи Иван Петков от Българска социалистическа партия. “Не веднъж сме уведомили пловдивчани, а от тук желаеме да заявим, че това са лица напълно следени от Георги Гергов. Същото се случи и във Варна, когато съветниците на ГЕРБ гласоподаваха да се върнат акциите на Гергов. За това решение Нинова като вицепремиер изпрати писмо до регионалния шеф, с цел да се възпре тази договорка. Направихме всичко допустимо да се сезира и прокуратурата, само че няма отговор. Той още преди две години сподели, че ще се заеме, само че няма интензивност от негова страна, тъй че е време към този момент да се сезира. Ние от Българска социалистическа партия ще продължим да пазиме националния интерес ”, посочи още той.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР