Пловдивският Окръжен съд ще гледа днес делото за екстрадирането в

...
Пловдивският Окръжен съд ще гледа днес делото за екстрадирането в
Коментари Харесай

Съдът решава за екстрадицията в Гърция на Тошко Тодоров - Машора

Пловдивският Окръжен съд ще гледа през днешния ден делото за изгонването в Гърция на Тошко Тодоров - Машора. Там той е търсен с Европейска заповед за арест по обвиняване за съучастничество в трафик на незаконни мигранти.

Причина за това е откритият през есента на 2019 година в южната ни съседка кемпер с 28 бежанци в него, като съгласно документите на колата неин притежател е Машора. Според гръцките закони това е тежко закононарушение, което се санкционира с дълготраен затвор, предава БНР.

Тошко Тодоров обаче твърди, че от дълго време е бил продал кемпера си на непознати купувачи, за което разполага с нотариален акт. Освен това има документални доказателства, че по времето на закононарушението е бил в родното си село Столетово. Тодоров е с мярка за неотклонение " домакински арест ". На предходното съвещание съдът насочи искане до гръцките управляващи за спомагателна информация по проблема.
свързани новини5792на 12.10.2021
Близки и родственици на Машора оповестиха, че през днешния ден още веднъж се събират на митинг пред Съдебната палата против неговото вероятно изгонване в Гърция.

" Наложи се да ипотекирам къщата си в Столетово, с цел да си заплащам разноските по делото и да пребивавам. Заложих къщата в банката. Трябват ми пари за разноски по делото и да пребивавам. 200 лева са ми медикаментите на месец ", изясни Машора, представен от " Марица ".

Той изрази вяра, че съдът няма да позволи екстрадицията му в Гърция. " Иначе би трябвало да очаквам делото да стартира в ареста. А то ще стартира през май 2023 година. Няма никаква виновност ", разяснява Машора.

В поддръжка на Машора пред съда са се събрали десетки негови близки и другари, също щерка му Стефани Тодорова.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР