Пловдивският окръжен съд остави в ареста 23-годишния жандармерист Денислав Борисов,

...
Пловдивският окръжен съд остави в ареста 23-годишния жандармерист Денислав Борисов,
Коментари Харесай

Окончателно: Арест за полицай каналджия

Пловдивският областен съд остави в ареста 23-годишния жандармерист Денислав Борисов, хванат с униформа и служебна карта да транспортира 31 незаконни мигранти.

Той бе заловен при планувана акция на 4-ти януари сутринта в пловдивския сектор на автомагистрала Тракия, край с. Бенковски, а бусът е бил съпровождан от две пилотни коли за защита.

Полицаят е признал, че неколкократно е правил такива курсове под прикритието на служебното си състояние.

Правел го поради отговорности по заем.

По данни на прокуратурата, за последния курс мигрантите признали, че са платили по 4 000 турски лири,  близо 400 лева на човек, с цел да бъдат превозени до сръбската граница.

Адвокат Надежда Римпева изиска в Районния съд по-лека мярка – домакински арест, като се стимулира с нуждата от грижи за възрастните родственици на арестувания.

Тя означи, че Борисов няма престъпно минало и е готово да спомага, а не да пречи на следствието.

В съда беше изслушан и вуйчото, който изясни, че Денислав единствен се грижел за болните си майка, баба и дядо. Полагал грижи и за 12-годишния си брат.

Съдът обаче не почете настояването с претекста, че служителят на реда може да повлияе на производството, което е в начална фаза. Според магистратите има заплаха обвиненият да извърши и друго закононарушение. Освен това се е опитал да осуети инспекцията против него, защото е бил с полицейска униформа, легитимирал се е и със служебната си карта.

Пловдивският областен съд показа извода на първоинстанционния съд, че от събраните досега доказателства може да са направи обосновано съмнение, че Денислав Борисов е направил закононарушението, за което му е повдигнато обвиняване.

Окръжният съд смята, че при мярка друга от задържане под стража е налице действителна заплаха от осъществяване на закононарушение.

Определението на Окръжен съд – Пловдив е дефинитивно.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР