Пловдивският окръжен съд осъди непълнолетен за палеж на сгради със

...
Пловдивският окръжен съд осъди непълнолетен за палеж на сгради със
Коментари Харесай

Осъдиха непълнолетен, нанесъл щети за 80 000 лева в Пловдив

Пловдивският областен съд осъди малолетен за палеж на здания със забележителна стойност на 2 години отнемане от независимост с изпитателен период от 3 години

Подсъдимият И. С. призна напълно обстоятелствата и събитията, изложени в обвинителния акт. Размерът на по този начин наложеното наказване. Така той е приет за отговорен в това, че на 21.02.2022 година в гр. Пловдив, на ул. " Вратцата “ №14, като малолетен, само че като е могъл да схваща свойството и смисъла на действието и да управлява постъпките си, запалил имущество със забележителна стойност- стационарен преместваем обект /метална каравана с дървена облицовка/ на стойност 30 000 лв., представляваща заведение за публично хранене – бистро " Мераклии “, като е имало заплаха пожарът да се разпростре и се е разпрострял върху други парцели. 

Изгорените постройки са: стационарен преместваем обект с предопределение за комерсиална активност / бръснаро-фризьорски салон/, благосъстоятелност на Едноличен търговец " Ф. М “, и вендинг автомат " Зануси Спацио “, благосъстоятелност на С. Д. от гр. Пловдив и от действието са последвали обилни вреди на обща стойност 79 620 лв., както следва: 77 020 лева за Едноличен търговец " Т. – Т.К. “ от гр. Пловдив от опожарената железна каравана, ведно с оборудването и построените облицовки и покривна структура, 850 лева за Едноличен търговец " Ф. М. “ от опожарени климатик, електрическа апаратура и покривна структура и 1750 лева за С. Д. от опожарения вендинг автомат.

Присъдата предстои на митинг и обжалване в 15-дневен период пред Апелативен съд – Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР