Пловдивският окръжен съд осъди двама жители на община Първомай, обвинени

...
Пловдивският окръжен съд осъди двама жители на община Първомай, обвинени
Коментари Харесай

Осъдиха инспектор и началника му от ОДБХ - Пловдив, взели подкуп чрез изнудване

Пловдивският областен съд осъди двама поданици на община Първомай, упрекнати във взимане на. Единият от тях получи наказване в размер на една година и шест месеца отнемане от независимост при първичен общ режим и санкция в размер на 5 000 лв., както и отнемане от право да заема държавна служба от ранга „ основен контрольор “ или по-висока в системата на Българска организация по сигурност на храните (БАБХ) за период от две години. За същия интервал той няма право да упражнява и специалността „ доктор по ветеринарна медицина “.
Вторият обвинен бе наказан на една година " отнемане от независимост ", като изтърпяването на наказването му бе отсрочено за 3-годишен период. Той получи санкция в размер на 2 000 лв. и е лишен от право да заема държавна служба от ранга „ шеф отдел “ или по-висока в системата на БАБХ за интервала от една година и шест месеца. Всеки от двамата подсъдими беше приет за отговорен в това, че сред 22.06.19 година и 26.06.19 година в първомайското село Искра, са поискали и приели пари.
 Ексминистър на Мексико арестуван за подкупи Ексминистър на Мексико арестуван за подкупи
Хенаро Гарсия Луна, някогашен министър на публичната сигурност на Мексико от 2006 до 2012 година, е бил задържан в Далас, Тексас, Съединени американски щати. Твърди...
Единият от тях е на служба " основен контрольор " в община Първомай в отдел „ Здравеопазване на животните “ към Областната дирекция по сигурност на храните – Пловдив (ОДБХ). А другият е бил шеф на същото звено. Именно той е изискал и приел подарък, който не му се следва, с цел да не извърши дейности по работа – да не сформира акт за определяне на административни нарушавания по реда на Закона за ветеринарномедицинска активност, като подкупът е осъществен посредством изнудване чрез корист със служебното състояние. В интервала 22.06.19 година – 24.06.19 г той е приел рушвет на стойност 1 000 лв., както и хранителни артикули за малко над 84 лв.. Присъдата не е дефинитивна и предстои на митинг и обжалване в 15-дневен период пред Пловдивския апелативен съд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР