Пловдивският окръжен съд наложи присъда от 24 години строг затвор

...
Пловдивският окръжен съд наложи присъда от 24 години строг затвор
Коментари Харесай

Осъдиха педофил от Пловдив, изнасилил 13 пъти дъщеря си

Пловдивският областен съд наложи присъда от 24 години непоколебим затвор за мъж от Пловдив за обезчестяване на малолетна щерка и блудничество с невръстен наследник.

39-годишният е приет за отговорен за това, че в границите на 1 година от 2020 до 2021 година тринадесет пъти се е съвкупил с щерка му, ненавършила 14 години, като я принудил със мощ и заплашване. За това си действие той получава 20 години затвор.

През 2021 година той е направил дейности на полово задоволство със сина си, като е използвал за това заплашване и е употребявал състояние на взаимозависимост и контрол, като действието е осъществено във връзка с лице, ненавършило 14-годишна възраст. За това той получава 12 години затвор.

На съображение чл.23 от Наказателен кодекс съдът наложи на подсъдимия мъж едно общо най-тежко наказване всред наложените му нагоре в размер на 20 години отнемане от независимост,  което се увеличава  с 4 години. Така наложеното общо най-тежко наказване в размер на 24 години отнемане от независимост, като подсъдимият ще изтърпи при първичен непоколебим режим. 

Мъжът би трябвало да заплати на потърпевшата сумата от 25 000 лв., а на пострадалия  сумата от 5000 лв., представляващи обезщетение за породените им с осъществените закононарушения неимуществени вреди, ведно със законната рента върху тази сума, считано от датата на осъществяване на закононарушението до окончателното й погашение.

Присъдата не е дефинитивна и предстои на обжалване и митинг в 15-дневен период пред Апелативен съд – Пловдив.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР