Пловдивският митрополит Николай разкритикува Националната стратегия за детето и поиска

...
Пловдивският митрополит Николай разкритикува Националната стратегия за детето и поиска
Коментари Харесай

Митрополит Николай скочи срещу Стратегията за детето

Пловдивският митрополит Николай разкритикува Националната тактика за детето и изиска в учебно заведение да има по един час седмично за вероучение. Това съобщи владиката, откакто отслужи Света литургия в църквата „ Света Троица “ в село Труд. „ Като чуя думата тактика – настръхвам от боязън. Аз не съм нерешителен човек. Питат ни дали сте съгласни с следващата Стратегия за протекция на детето? Кои тактики? – запитвам аз, но няма кой да ми отговори. Стратегии за разрушение на фамилиите? Стратегиите за взаимно общуване без брак? Стратегиите за сурогатно майчинство? Сега слушам нови тактики за еднополови бракове.

Тези тактики до каква степен ще съвпаднат с нашето предпочитание да бъдат избавени нашите деца? Когато ни питат нас, християните, ние знаем каква е тактиката. Не са ни я споделили неправителствени организации за протекция на детето, а самичък Господ Исус Христос е споделил Спасителната тактика ”, ядосано сподели митрополит Николай. Той напомни още божието слово, в което се споделя „ оставете децата и не им пречете да дойдат при мен, тъй като такова е Божието царство “.

Владиката се обърна към президента с искане да бъде въведен час по вероучение в учебните заведения. Целта била учениците да схванат, че има 10 Божи заповеди и че е грях да се краде, да се лъже, да се убива, прелюбодейства и блудства. По този метод у подрастващите щели да се изградят основите на православната религия. Дядо Николай уточни още обстоятелството, че резултатите от матурите по БЕЛ са рекордно ниски.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР