Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата по делото за убийството в

...
Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата по делото за убийството в
Коментари Харесай

Съдът потвърди присъда за убийство в Нареченски бани

Пловдивският апелативен съд удостовери присъдата по делото за убийството в село Нареченски бани, за което подсъдимият С. Б. е наказан на 20 години отнемане от независимост, а синът му М. Б. - на 16 години отнемане от независимост, оповестиха от пресцентъра на Съдебната палата.

През предходната година окръжният съд ги призна за отговорни за това, че на 21 март 2018 година в село Нареченски бани съзнателно са умъртвили В. М., като гибелта му е настъпила по изключително непосилен метод и действието е осъществено с особена свирепост. Тялото е открито в пластмасов резервоар за боклук, пренебрегнат в реката на четири километра от селото по посока Смолян.

Присъдата бе обжалвана от подсъдимите и от наследниците на жертвата пред Пловдивския апелативен съд. Апелативният съд, откакто проучва събраните по делото доказателства, одобри че и двамата подсъдими са взели участие в умъртвяване на В. М. Деянието е осъществено с особена свирепост, тъй като двамата по невъзмутим метод са довели незаконния си план до дъно.

Този извод следва и от държанието им след осъществяване на закононарушението, увиването на потърпевшия в завеса, завързването му с въже, слагането му в пластмасовия бидон и захвърлянето в реката, като преди този момент за тежест е подложен похлупак от шахта за поглъщане на натрупа във водоема.

Причината за пораждане на спора сред тримата е в породилите се подозрения от страна на В. М. по отношение на коректността на подсъдимите в бизнес връзките им.

Решението на Апелативния съд не е дефинитивно и предстои на обжалване и митинг пред Върховния касационен съд в 15-дневен период от съобщаване на страните за правенето на правосъдния акт.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР