Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пловдив

...
Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пловдив
Коментари Харесай

Окончателно: Постоянен арест за трио дилъри

Пловдивският апелативен съд удостовери определение на Окръжен съд – Пловдив и остави в ареста трима мъже, упрекнати в държане на опиати за разпространяване.

Д. Х., В. П. и П. Й. са хванати на 19.01.2023 година при полицейска акция с 5 кг марихуана. Има и четвърти обвинен, който е освободен от прокуратурата с мярка за неотклонение „ парична гаранция “ от 2 000 лв., която е влезнала в действие.

След запознаване с материалите по делото и чуване доводите на страните, апелативните съдии решиха, че от събраните досега доказателства може да се удостовери направеното от първостепенния съд обосновано съмнение за съпричастност на Д. Х., В. П. и П. Й. към повдигнатите им обвинявания за държане за разпространяване на марихуана. Първите двама са били съдени и преди, а третият обвиняем е с чисто правосъдно минало.

Съдът одобри, че при една по-лека мярка за неотклонение, за всеки от тримата има заплаха от осъществяване на закононарушение.

Същият състав на Апелативния съд остави в ареста турския жител Ф. С. като удостовери определение на Хасковския областен съд, с което му е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Срещу него са повдигнати две обвинявания.

Първо, че на 18.01.2023г. на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ е направил опит за контрабанда на 6.476 кг кокаин, разпределен в 9 пакета и укрит в тайници в мястото за отмора и в шофьорската кабина.

Второ, управлявал е товарния автомобил след приложимост на амфетамин.

Съдът реши, че няма да удовлетвори настояването на отбраната за смяна на мярката за неотклонение на Ф. С. в парична гаранция, защото той е непознат жител и няма адрес в България.

Едно от закононарушенията, за които е упрекнат, е тежко по смисъла на Наказателния кодекс и само мярката „ задържане под стража “ се явява най-подходяща, с цел да обезпечи присъединяване му в един предстоящ правосъден развой.

Определението е дефинитивно.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР