Пловдивският апелативен съд отмени условната присъда на подсъдимата Иванка Ройдова,

...
Пловдивският апелативен съд отмени условната присъда на подсъдимата Иванка Ройдова,
Коментари Харесай

3 години затвор за Кървавата Ваня от Пловдивско

Пловдивският апелативен съд анулира условната присъда на подсъдимата Иванка Ройдова, като вместо това постанови тя да изтърпи дейно наложеното? наказване три години отнемане от независимост при първичен общ режим. Мярката за неотклонение „ подписка “ бе променена и подсъдимата беше арестувана в правосъдната зала, заяви Дарик.
Ройдова, станала известна с прозвището " Кървавата Ваня ", е приета за отговорна в осъществяването на закононарушение: в интервала от 14 до 18 март 2016 година в Бачково, Брани поле, Белащица и Пловдив е подбуждала чиновник под прикритие да отвлече брат? Стойчо Ройдов, както и за това, че съзнателно го е склонявала да умъртви брат?, децата му, двама от внуците му и шурей му.
Всички закононарушения са осъществени от подсъдимата с користна цел – премахвайки брат си и неговите наследници, тя да получи наследството на умрелия си татко, който живял и работил в Съединени американски щати.
За всяко от действията законът планува от една до шест години отнемане от независимост. При установяване на наказването? са взети поради чистото правосъдно минало и възрастта на подсъдимата. Същевременно е регистрирано, че дамата е направила седем обособени закононарушения по отношение на свои най-близки роднини. Проявила е изключителна непримиримост за намиране на причинител на незаконните си планове, като е търсила подобен от незаконния контингент. Предала на служителя под прикритие лист с написани от нея координати на „ поръчаните “ си родственици и персонално го е завела, с цел да покаже местонахождението им в Пловдив. Заплатила му е авансово 3000 лева с обещанието, че в случай че роднините й бъдат отстранени, ще му заплати още 10% от наследството, оставено от татко? в Съединени американски щати, което съгласно нея възлизало на към 4 милиона щатски $.
Фактите и събитията, при които са осъществени закононарушенията, стимулират апелативните съдии да одобряват, че условното наказание на подсъдимата от окръжния съд с пет годишен изпитателен период, въпреки и да е в оптималния му, очакван от закона размер, не е задоволително за реализиране на задачите на наказването.
Решението не е дефинитивно и предстои на обжалване в 15-дневен период от през днешния ден пред Върховния касационен съд.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР