Пловдивският апелативен съд остави в ареста нидерландски гражданин, арестуван при

...
Пловдивският апелативен съд остави в ареста нидерландски гражданин, арестуван при
Коментари Харесай

Пловдивският съд остави в ареста дрогиран нидерландец, опитал да пренесе 6 килограма хашиш през границата

Пловдивският апелативен съд остави в ареста нидерландски жител, задържан при опит да придвижи два типа опиати през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “.
Прочетете още
На 1.08.2023 година той се опитал да влезе от България в Турция с лекия си автомобил „ Сеат “ и да продължи за Грузия. На служителите на реда направило усещане несъответстващото му държание и го тествали с „ мил чек “, който посочил, че кара след използването на кокаин. При претърсването на леката му кола, в тайник на вратите, служителите на реда намерили и иззели 530 грама кокаин за 100 700 лв. и 6 кг хашиш за 30 000 лв.. На обвинения са повдигнати две обвинявания – за опит за контрабанда на наркотични вещества  през граница и  за ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на опиати.

Апелативен съд – Пловдив реши, че определението на Хасковския областен съд, с което е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “ е вярно и обосновано, а жалбата на обвинения е неоснователна. В поддръжка на този извод са събраните гласни, писмени и материални доказателства. Касае се за умишлени закононарушения, за които се планува наказване отнемане от независимост, а първото е тежко и по смисъла на закона и се санкционира с отнемане от независимост от 10 до 15 години и санкция от 100 000 до 200 000 лв..

Като се вземат поради събитията, при които е осъществена вменената предприемчивост, нейният предмет, като тип, количество, разфасовки, стойност, броят на закононарушенията, правосъдният състав от Апелативен съд – Пловдив намира, че съществува действителна заплаха обвиненият да извърши закононарушение. Налице е и такава да се укрие, защото същият е непознат жител и няма каквато и да е връзка с България.

Доводите на отбраната за непрекъснат адрес, чисто правосъдно минало, млада възраст на не водят до опровержение на горните заключения.С оглед етапа, на която се намира следствието, степента на социална заплаха на действието и на дееца, съдът намира, че най-подходящата мярка за неотклонение в тази ситуация е „ задържане под стража “.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР