Пловдивският апелативен съд намали с една година петгодишната ефективна присъда

...
Пловдивският апелативен съд намали с една година петгодишната ефективна присъда
Коментари Харесай

Пловдивският съд намали присъда за фатален инцидент с жертва

Пловдивският апелативен съд понижи с една година петгодишната ефикасна присъда на 41-годишния Г.Б. Той е приет за отговорен от Старозагорския областен съд в осъществяване по несъобразителност на злополука със смъртен случай.

На 30.10.2015 година край Стара Загора подсъдимият управлявал, без да има нужната дееспособност, колата си БМВ, с която  се блъснал в лек автомобил " Опел Астра “, ръководен от 76-годишния Г.Д. от село Гурково. Опелът пресякла пътя му, с цел да свие по черен път, а подсъдмият вместо да спре, отклонил БМВ-то наляво и не могъл да избегне удара. От конфликта лидерът на астрата останал заклещен в купето. На идващия ден умрял в болница от нараняванията  си.

Апелативните магистрати одобряват, че в злополуката има съпричиняване от страна на потърпевшия, защото той лишил преимуществото на подсъдимия, което също е жестоко нарушаване на правилника за придвижване по пътищата. От друга страна, съдиите са отчели, че по отношение на Г.Б. има издадени 11 наказателни постановления, с които с изключение на другите позволени нарушавания е открито, че ръководи автомобил без нужното удостоверение за това. Решението предстои на митинг и обжалване пред Върховния касационен съд.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР