Пловдивски студенти се готвят за бунт срещу зелените сертификати. От

...
Пловдивски студенти се готвят за бунт срещу зелените сертификати. От
Коментари Харесай

Студенти в Пловдив стягат въстание срещу зелените сертификат...

Пловдивски студенти се готвят за протест против зелените документи. От обява в обществените мрежи излиза наяве, че се стяга всеобщ митинг на висшисти на 16 февруари, видя кореспондент на " Марица ". Обявеният начален час е 11, а мястото - пред Ректората на Пловдивския университет " Паисий Хилендарски ".

" Ние, студентите на България, или най-малко тази част от тях, която желае да живее свободно и обикновено, организираме митинг срещу въвеждането на незаконните ограничения, изискващи всеки студент и учител да разполага с така наречен " зелен документ ", с цел да има достъп до постройките на университетите.

Преди към месец ние изготвихме петиция, адресирана до редица български политически лица, в която изричаме своите възражения с гореспоменатата мярка. Вчера нашата подписка бе изпратена и все още тя към този момент е входирана в Министерство на здравеопазването и МОН.

След многократни опити от наша страна да изпълним разговор с управителните звена на няколко университета в страната по отношение на нашето противоречие да се вкара " зелен документ " ; след грозно медийно деформиране на нашата идея и позорно и срамно безмълвие от редица институции и лица, ние взехме решение да организираме този митинг, с цел да изразим своето изрично противоречие с отнемането на нашите права и свободи ", написа в обявлението на митинга.

Организаторите показват, че е добре пристигнал всеки - студент, учител, родител и така нататък, като допълват, че е е значимо да се подчертае, че акцентът на митинга ще бъде въвеждането на мярката във висшите образователни заведения.

" Това е митинг НА, ОТ и ЗА студентите, само че всяка поддръжка, несъмнено, е добре пристигнала. Протестът ще се организира пред постройката на ПУ и е проведен най-вече от студенти от същия университет, само че той не е ориентиран САМО към него - ние се разгласяваме срещу ограниченията във ВСЕКИ ЕДИН УНИВЕРСИТЕТ В СТРАНАТА и ще сме там, с цел да защитим освен своите права, само че и правата на всеки един български студент. Така че - без значение къде учите или преподавате - всички сте добре пристигнали! ", приканват уредниците.

" Ние, студентите, желаем да се върнем присъствено в университетите, без за това да бъдем принуждавани да съблюдаваме ултиматуми и заповеди, които са в контраст с нашите стремежи, права и свободи (а и със здравия разум). Това е нашето главно искане ", написа още в поста.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР