Пловдивски полицаи помогнаха на семейство, чиято кола е претърпяла авария

...
Пловдивски полицаи помогнаха на семейство, чиято кола е претърпяла авария
Коментари Харесай

Колата на семейство аварира, полицаи им помогнаха

Пловдивски служители на реда помогнаха на семейство, чиято кола е претърпяла повреда на Автомагистрала ``Тракия``. За дооброто дело описа журналистката Екатерина Костова.

``Връщахме се от море, когато на към 30 км от първия вход към Пловдив колата ненадейно клекна и стартира да се сурка със дразнещ тон по платното, като замириса и на изгоряло. Сестра ми, която беше зад кормилото, незабавно отби в спешната лента``.

``Първата ни мисъл беше, че сме спукали гума, само че още като излязохме, видяхме, че повода за повредата не е такава. След като установихм, че въпреки всичко колата пали, бяхме решили да излезем от автомагистралата постепенно през близкия разклон за Белозем и през селата да се доберем до Пловдив. Вече минаваше 17,30, тъй че сервизът мислехме да оставим за днешния ден``.

``Естествено, че бяхме под стрес – и трите. И таман когато сядах на шофьорското място, с цел да сменя сестра ми, видях в задното огледало, че стопира патрулка. Видели следата от гумите ни и автмобила на аварийки. Чак в този момент се обърнах обратно и видях грайферa, отпечатан по асфалта. Разказахме на служителите на реда какво ни се случи, дружно за следващ път огледахме гумите и ние се качихме назад, с цел да излезем от автомагистралата. При осцилация и мощно стържене откъм задното дясно колело колата отхвърли да се движи. Бяхме минали не повече от десетина метра. И беше ясно, че ще ние нужна Пътна помощ``.

``През цялото време, до момента в който тя пристигна, патрулът остана компактно до нас. Пламен Димитров и Георги Мурджев и полицейският им авомобил се оказаха нашата гаранция, че никой няма да ни връхлети внезапно. Благодарим им за човечността и за съпричастието, за помощта! Увериха ни, че просто си правят работата. Знаем, че е по този начин. Но през днешния ден изпращаме благодарността си към тях и с писмо до шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив, тъй като в случай че към професионализма, се прибавя отношение, доверието в институциите мъчно ще се разруши``, приключва своя роман Костова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР