Пловдивски депутати, излъчени с листата на БСП за България, поискаха

...
Пловдивски депутати, излъчени с листата на БСП за България, поискаха
Коментари Харесай

Червени депутати от Пловдив се разграничиха от Гергов

Пловдивски депутати, излъчени с листата на " Българска социалистическа партия за България ", желаеха водачът на локалната организация Георги Гергов да се дистанцира от партията.

Повод за това е днешното му изказване, в което той се солидаризира с ограниченията на държавното управление и подсети, че мандатът на Корнелия Нинова като ръководител на Българска социалистическа партия изтича и следва нов избор на водач.

" Мандатът на госпожа Нинова като водач на Българска социалистическа партия завършва на 7 май, след 15 дни. Ще изчакаме да мине 13 май, в случай че има опция ще свикаме Националния съвет и ще решаваме какво да вършим - ще избираме ръководител както е по правилник. " - разяснява Гергов пред bTV.

Той съобщи, че ограниченията на държавното управление против пандемията са навременни и то би трябвало да бъде поздравено.

" В този миг и политиката, и бизнесът и целият народ би трябвало да бъдем обединени и солидарни и да създадем всичко допустимо да излезем от обстановката. (...) Мерките са съгласно джоба. Тези компании, които не са изрядни, няма по какъв начин да желаят да им се оказва помощ. " - уточни той.
 Георги Гергов с
Георги Гергов с " остри стрели " против управлението на Българска социалистическа партия

След като Петър Витанов беше определен за лидер на делегацията на Българска социалистическа партия в Екологичен потенциал

Коментарите му провокираха реакцията на група народни представители, които акцентират, че като ръководител на БСП-Пловдив тоя няма мандат за сходни изказвания.

" Като човек от бизнеса, господин Гергов има право на оценка за ограниченията на държавното управление и реакциите на опозицията. Като деен жител има право на персонална позиция , която да разгласи по метод, до който има достъп. Има право и на персонална партийна позиция. Но като ръководител на Общински съвет на БСП-Пловдив, единствената честна негова позиция би била след разискване и решение на същия този групов партиен управителен орган, който той оглавява. В противоположен случай, разгласяването на персоналната му позиция, само че показана в лидерско партийно качество, е подвеждащо и подмолно. По същността си тази позиция е и срещу ползите и на партията, и на обществото. " - с еказва в позиция на групата депутати, изпратена до Националния съвет на Българска социалистическа партия.

По думите им, позицията на Георги Гергов е автогол, " и то автогол от човек, който самичък не знаев кой тим играе ".

" Всички дружно, народни представители и общество, преживяхме унижението на 21 април, когато ГЕРБ и коалиция бойкотираха нашето искане за изключително съвещание и чуване на министър-председателя по разбора на ограниченията в изключителното състояние. Отказът бе сякаш поради дисциплината по време на рецесията. Всеки, който привижда нещо потребно в тази откровена насмешка на ръководещите, би трябвало да се смути от личното си тоталитарно мислене. Ден по-късно, тв изява на господин Георги Гергов и последвала негова лична позиция, подписана като регионален ръководител на БСП-Пловдив , озадачи забележителна част от актива, народни представители, членове и редови симпатизанти на Българска социалистическа партия. Като народни представители от Пловдив и региона сме мощно смутени от внушенията, направени в двете изказвания на господин Гергов. " - декларират депутатите.
 Българска социалистическа партия не се отхвърлят, отново привикват Народното събрание
Българска социалистическа партия не се отхвърлят, отново привикват Народното събрание

Това е следващата стъпка на едноличната власт, вървяща към тирания

" Никой партиен водач, регионален или общински, няма право да се самоовластява и да взема решение дали да работи Народното събрание. Народните представители сме тези, които сме избирани, имаме задължения пред гласоподавателите си и осъзнаваме ясно ролята си в изключителната обстановка. Като такива ние сме повече от уверени, че е рисково и неприемливо Народното събрание да се сковава и то само в откровена сгода на властта. Слугинаж, който се " снишава ", с цел да е комфортно на властта, няма да станем. " - се споделя още в писмото.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР