Пловдивчанката Мария Джурджева е едва на 22 години, но вече

...
Пловдивчанката Мария Джурджева е едва на 22 години, но вече
Коментари Харесай

Пловдивчанката Мария по стъпките на Агилера ВИДЕО

Пловдивчанката Мария Джурджева е едвам на 22 години, само че към този момент работи с продуценти на международно равнище. Наскоро Мария, както е театралното й име, издаде своя сингъл „ Closer”, който съчетава съвременни поп звуци и по-стари диско детайли.

Мария е възпитаничка на Академията за модерна музика в град Гилфорд, който се намира напълно покрай Лондон. Това е най-елитното музикално учебно заведение в Англия, където е учил и самият Ед Шийрън. Тази година следва да се дипломира.

Мария произлиза от лекарско семейство. Майка й е прочут офталмолог, а татко й Борис Джурджев е известно име в медицинските среди в Пловдив. Дядото Атанас Джурджев пък е бил величие в региона на кардиологията.



Заради корените си е привикнала да я питат по какъв начин по този начин не е траяла фамилната традиция. " Никога не са ме притискали в моите избори. Напротив, постоянно са ме окуражавали да последвам фантазиите си. Родителите и сестра ми са ми почитатели номер едно, “ споделя младата певица.

Музиката обаче постоянно е участвала в дома им. Мария счита, че е развила слуха си и любовта си към нея, слушайки сбирката от грамофонни плочи и CD-та на татко си и дядо си. Освен като лекари, двамата са известни и като запалени меломани.

Библиотеката от музика овреме привлякла детското внимание, било й изключително забавно какво съдържа всеки от дисковете. Така от дребна тя се възпламенява по пеенето и танците, а околните незабавно виждат тази податливост у нея. Завеждат я на музикален възпитател, когато е още на 6 годинки. Тогава тя прави първите си стъпки в музиката. Казва, че от този миг в никакъв случай не е мислела, че би могла да учи нещо друго.

За да пробие в професионалната музика, Мария обаче не разчита единствено на гения си. От момента, в който стават ясни заложбите й, тя стартира да поставя доста старания, с цел да ги развива. Започва да взема уроци по музика, солфеж и пиано. Впоследствие се постанова да сменя музикалните си педагози, защото при всеки научава нещо ново и друго като техника на пеене.

В даден миг тя пътува всяка събота чак до Велико Търново, с цел да се образова при проф. Сребра Михалева, която преподава във Великотърновския университет. Мария споделя, че е пяла и в Art Voice Център при Румяна Иванова, на която също дължи огромна част от знанията и уменията си.

Университетът в Гилфорд обаче е огромната крачка към професионалната музика. Когато постъпва във висшето учебно заведение, тя към този момент е отработила елементи по вокалната си техника и артистизъм. Затова и образованието <210> се концентрира върху теорията на музикалното право и музикалната промишленост. Музикалната доктрина пък е друга обособена дисциплинираност с извънредно комплицирана материя, която Мария съпоставя с математиката.

Изборът на образователно заведение е обвързван с желанието на Мария да учи съвременна музика. Повечето стратегии в другите университети не я притеглят, защото слагат акцент върху оперното пеене. Попада на информацията за висшето учебно заведение в Гилфорд, когато стартира да търси в интернет къде са учили нейните идоли от огромната сцена. Така тя се свързва с университета, а от там незабавно <210> оферират прослушване.

Приемат я и тя е доста щастлива. Преподават й експерти от най-високо равнище в музикалната промишленост, които имат звукозаписни компании и са работили с имена като Тина Търнър и Том Джонс.

За своя обичан реализатор още от детството си обаче Мария показва Кристина Агилера. Имала е шанса да я гледа онлайн в Лондон преди пандемията. Освен това песните на фамозната Агилера са комфортни на диапазона и позицията на гласа на нашето момиче, което с готовност попива от образеца на сцената, с цел да успее.

Мария споделя за първата си лекция в университета в Англия с трогване. Отначало се тормози по какъв начин ще я одобряват поради акцент. Спомня си, че тогава носи със себе си химикал и тетрадка - както вършат студентите у нас. Онемява, когато сътрудниците й вадят преносими компютри и звукозаписна техника от раниците си и стартират да импровизират в правенето на музика. Тогава схваща, че е попаднала в различен свят.

" Изключително скъпо е, че образованието там е насочено в креативна посока. Учим по какъв начин да се промотираме сами в обществените мрежи, както и да пазиме авторските си права като актьори ", споделя тя.

Създава своята ария с помощта на контактите, които прави около ученето в Гилфорд. Работи с музикален продуцент, който е приключил там. Разказва му за концепцията си и му показва текста за песента. Правят парчето дружно единствено за 24 часа, с което сбъдва желанието си да издаде ария преди да приключи

Сама избира театралното си име Мария, тъй като англичаните доста го харесвали. „ Ще се опитам да пробия с него, защото няма друга изпълнителка, която да е известна като Мария, декларира младата артистка пред фамилията си, когато разискват разновидности за псевдоним. Фамилията <210> е сложна за чужденците и по тази причина не държи да я разпознават по нея.

Изолацията по време на пандемията била огромен потрес освен за нея, само че и за множеството актьори. „ Вдъхновението и артистизмът те напущат, когато си затворен, “ изяснява младата изпълнителка. Казва, че по-късно бързо се е възстановила, защото музиката в действителност е нейното предопределение.

Три поп части за есента

Предстои излизането на още нейни части, по които работи дружно с музикалния си сътрудник. С него се среща през първата година в университета, а той незабавно харесва пеенето и гласа <210>. Към момента имат готови цели три песни в поп жанра, които са на британски. Двамата се пробват да си уредят среща, с цел да ги запишат в студио, тъй че да излязат през есента.

Засега завръщането в България не е на дневен ред за Мария, защото в страната ни музикалната промишленост не е развита на задоволително високо равнище, както е в чужбина. Въпреки това младата изпълнителка е оптимист, че има очаквания да догоним международните трендове в правенето на музика, само че това ще отнеме време. Професията обаче няма да й пречи да се прибира постоянно, с цел да вижда обичаното си семейство и приятелите си.

Ноти по време на пандемия

Пандемията обаче повлиява на формата на образование и материала, който се преподава в университета. Така практиката внезапно остава на назад във времето. „ Но това в действителност изигра добра роля в моя случай, тъй като научих доста нови неща, които не бяха по стратегия, и съм доста щастлива, че ми се отдаде тази опция. Доста е тъжно, че сега приключвам онлайн “, споделя Мария.

Онлайн образованието обаче <210> дава опция да прекарва повече време с индивида до себе си, който живее и учи в Германия. С него са дружно още от възпитаници в Руската гимназия в Пловдив.

Заради ситуацията с вируса Мария съжалява, че няма да има опция да издържи последния си изпит под формата на концерт, на който да покаже и хореография. Въпреки това тя се преценява с събитията и се приспособява. Вярва, че занапред ще има други благоприятни условия.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР